Bývalý voják speciálních sil se dere na vrchol UFC a rád by příště změřil síly s největším tvrďákem

Bývalý voják speciálních sil se dere na vrchol UFC a rád by příště změřil síly s největším tvrďákem Benoit Saint-Denis | zdroj: Profimedia

Benoit Saint-Denis se nejspíše většině fanoušků zapsal do hlavy svým knockoutem na UFC 295. Teď ale žádá o zápas, který by daleko převyšoval to, co zatím v kleci dokázal.

Benoit Saint-Denis volá po zápasu s legendou 

Benoit Saint-Denis se s bilancí 5-1 v lehké váze UFC rychle prosazuje. Jedinou prohru mu zatím uštědřil veterán Elizeu Zaleski dos Santos, od té doby ale bývalý voják speciálních sil ukončil už 5 protivníků a dere se k velmi zajímavým soupeřům.

Po svém posledním vítězném zápase, který Benoit fantasticky ukončil na začátku prvního kola nádherným headkickem vyzval jméno, které by ho mohlo dostat na vrchol potravního řetězce v lehké váze. Otázkou ale je, jestli tento zápas dostane. Řekl si totiž o Justina Gaethjeho, aktuální držitele titulu BMF pro největšího tvrďáka, u nějž se všeobecně očekává, že příště nejspíš půjde o titul s vítězem duelu Makhachev vs. Oliveira.

“Je to zápas, který vážně chci. Je na vrcholu mého seznamu. Není to jeho vina, ale myslím, že o titul teď ještě zápasit nebude a UFC raději udělá zápas Makhachev vs Oliveira. Gaethje má rád, když může zápasit aktivně, což znamená, že brzy znovu bude muset bojovat, protože nás v příštím roce čekají velké turnaje. Ale už porazil Poiriera, podařilo se mu vyhrát nad spoustou tvrdých chlapů. A věřím, že mám na to, abych vyhrál BMF titul. Moje brada by takovou válku zvládla. Máte spoustu tvrďáků, ale oni nemají tak tvrdou bradu jako já, ta z toho udělám válku,” prohlásil Saint-Denis, který za svou kariéru skutečně ani jednou nebyl ukončen a ve zmiňovaném prohraném zápase, mimochodem jediném v dosavadní kariéře, ukázal, že to snad ani není možné.

“Věřím, že si oba můžeme ublížit. Pokud lidé chtějí opravdu násilný zápas, tak ten náš by se mohl zapsat do historie. Vážně si myslím, že je to zápas, který by se měl stát. Věřím tomu, že ten zápas mít můžeme a bylo by to šílené. Samozřejmě k němu mám spoustu respektu, ale věřím, že bude muset zápasit předtím, než znovu půjde o titul. A Islam tak často nezápasí, takže kdyby Gaethje neměl zápas, musel by čekat hodně dlouho. Pokud by ale chtěl válku, jsem připraven do ní jít,” dodal francouzský tvrďák.

Justin by v tomto případě byl velkým skokem v úrovni soupěřů. Je totiž zápasníkem, který se konstantně drží na vrcholu nabité lehké váhy a dokonce byl v minulosti dočasným šampionem, když se mu podařilo porazit v tu dobu neporazitelného Tonyho Fergusona. Své jméno aktuálně posílil ještě vypnutím Dustina Poiriera, proti kterému v minulosti prohrál. Sám ale prohlásil, že očekává, že jeho další zápas bude o titul. Momentálně ale nejspíš nikdo neví, jak to skutečně bude.

“Kdyby to nedopadlo, stále tu jsou Mateusz Gamrot a Dustin Poirier, kteří zápasy nemají. Ti jsou pro mě s Gaethjem momentálně těmi největšími cíly,” dodal Benoit, že cílí i na jiné borce. Vyslyší matchmakeři jeho přání?

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články