Čas odejít. Zápasníci reagují na šestou porážku Tonyho Fergusona. On sám viní šťouchanec do oka

Čas odejít. Zápasníci reagují na šestou porážku Tonyho Fergusona. On sám viní šťouchanec do oka Tony Ferguson vs. Bobby Green | zdroj: Profimedia

Američan Tony Ferguson ani napošesté nedokázal zvítězit. Zatímco on nehází flintu do žita, kolegové mu doporučují ukončit kariéru.

Porážka, tohle slovo vyřadil Tony Ferguson na několik let ze svého slovníku. Vezl se na vlně 12 vítěztví v řadě a byl považován za jednoho z nejlepších bojovníků lehké váhy. Mnozí dokonce věřili, že jeho neortodoxní styl by mohl ukončit neporazitelnost Khabiba Nurmagomedova. Poslední šanci na uskutečnění jejich prokletého zápasu překazil v roce 2020 Justin Gaethje a od té chvíle se "El Cucuy" propadá níž a níž. O víkendu si na UFC 291 připsal už šestou porážku v řadě, navíc dost hořkou, jelikož ho uškrtil vyhlášený postojář Bobby Green, kterému se něco takového povedlo po více než deseti letech.

"Vešel jsem do Delta Center arény, abych světu ukázal, že jsem zpátky. Příprava na tento zápas byla výjimečná a byl to jeden z nejlepších kempů, jaké jsem kdy měl. Když zápas začal, byl jsem v zóně, ve flow a cítil jsem se sebevědomě. Bobby věděl, kam zápas směřuje a mám za to, že věděl, co dělá, když mě šťouchnul do oka. Má v pohybech jako tento dlouhou historii. Výrazně mi to zhoršilo vidění, bylo těžké okem jasně vidět. I přesto jsem nikdy nezvažoval, že bych zápas vzdal, i když to doktor chtěl. Během své kariéry jsem vždycky překonával výzvy a nikdy se nevzdal. Tentokrát to nebylo jiné.

Bohužel jsou ve sportech neúspěchy jako tento součástí cesty. I když nepoužiju ten šťouchanec do oka jako výmluvu pro výsledek, vím jistě, že je ve mně víc. Jdu dopředu, plánuji úzce spolupracovat s Danou, Hunterem a celým mým týmem, abychom zhodnotili, co bude dál."

Tony tedy ani po sérii neúspěchů nevěší hlavu a plánuje pokračovat. Otázkou je, co na to řekne vedení. Šestá prohra v řadě je v rámci UFC na pováženou, je ale pravda, že "El Cucuy" je speciální případ, a tak nejspíš dostane další šanci.

Někteří jeho kolegové si ale myslí, že je nejvyšší čas, aby pověsil rukavice na hřebík. "I když bylo zábavné Fergusona v nejlepších letech sledovat, už to opravdu musí zabalit a najít si něco jiného, co chce v životě dělat," míní Ben Askren, který sice sám kariéru po dvou nezdarech ukončil velmi rychle, ale následně udělal tu chybu, že kývl na lukrativní nabídku na boxerský souboj s Jakem Paulem, kde vyfasoval hodně potupné KO.

"Pro Tonyho je těžké, že jeho styl není stvořen pro dlouhou životnost. Vždycky budu jeho fanouškem, ale je čas, můj příteli." Alan Jouban

"Dokážu pochopit finanční situaci nebo jakýkoliv jiný důvod, ale Ferguson už by do by víckrát neměl být vhozen do zápasu." Raphael Assuncao

"Počkejte, jaktože Tony nikdy nedostal titulovou šanci, když měl sérii 12 vítězství v řadě?! ... krutý svět." Derek Brunson

Zatímco Tony dostal spíše doporučení, aby ukončil kariéru, Greenovi se od fighterů dostalo pochval. "Wow! Myslel jsem si, že to bude na body, ale Green na zemi zatlačil, aby to ukončil na arm triangl. Působivé udělat to Tonymu," napsal například Aljamain Sterling, šampion bantamové divize.

"Kámo, že Bobby vyhraje ve třetím kole na submisi, to bylo hodně nečekané," reagoval Sam Alvey.

"Green dnes vypadal skvěle," souhlasil Gilbert Burns. "Bobby se ukázal," přitakal Belal Muhammad.

Zdroje:  Twitter

Nejnovější články