Čečenský „Vlk“ Chimaev si brousí zuby na Diaze, nejdříve se ale utká s přemožitelem Vémoly

Čečenský „Vlk“ Chimaev si brousí zuby na Diaze, nejdříve se ale utká s přemožitelem Vémoly Khamzat Chimaev | zdroj: Profimedia

Khamzat Chimaev se o víkendu na UFC 268 pořádně blýsknul, Číňana Liho zničil bez sebemenšího odporu a už vyhlíží další oběti. Ve hře je Diaz, dobrovolně se hlásí také osmý muž žebříčku. Jistý je zatím pouze zápas s norským vikingem Hermanssonem.

Čečenský “Vlk” Khamzat Chimaev se rozhodl sežrat všechna prasátka, které mu UFC předhodí a zatím je stále při chuti. Po příchodu do UFC totiž vyhrál čtyři zápasy v řadě, všechny ukončil před limitem (tři z nich hned v prvním kole) a všechny vyhrál tak dominantním způsobem, že inkasoval pouze jeden jediný úder.

Do uplynulého víkendu se ještě debatovalo, jestli nejsou bojové schopnosti Chimaeva pouhou nafouknutou bublinou a čečenský bojovník neměl jen štěstí v zápasech se slabšími soupeři, ale o tom už po víkendovém zápase s Li Jingliangem nemůže být řeč.

Čínský bojovník totiž není žádné ořezávátko a před zápasem se nacházel na jedenácté pozici v žebříčku welterové divize, takže by měl pro jakéhokoliv bojovníka představoval solidní výzvu. Ne však pro Chimaeva, který jej naprosto deklasoval, pohrál si s ním a v prvním kole vyhrál na rear-naked choke – znovu, aniž by dostal jediný úder.

Po tomto výkonu je tedy jasné, že welterová (a možná i střední) váha, musí začít brát Chimaeva vážně. Čečenský bojovník dal totiž po zápase jasně najevo, že je chce obě postupně ovládnout. Nebojí se přitom, že by k tomu nedostal příležitost:

„Oni mi dají velké jméno. Pokud všechny zabiju, tak mi musí dát velké jméno. Brzy půjdu o titul,“ je přesvědčený čečenský „Vlk“. Na pozápasové tiskové konferenci mu novináři nadhodili jako dalšího možného soupeře Natea Diaze a Chimaev nebyl proti:

"Nate Diaz… pojďme na to brácho, pojďme na to. Chceš dostat pořádný kouř brácho? Zmlátím tě a uvidíme, kdo je opravdový gangster."

Toho se hned chytil šéf UFC Dana White, kterému se myšlenka tohoto zápasu velice zalíbila:

„Promluvíme si o tom s Natem, stoprocentně!“ usmíval se šéf UFC, který si velice dobře dokáže spočítat Chimaevův potenciál. „Tenhle chlap není jako nic, co jsme doposud viděli. Když o tom přemýšlím, má více výher v UFC, než kolik úderů schytal v oktagonu. To je šílené. A tuhle noc, náš tým na sociální média nafilmoval jeho nástup do klece živě na Instagramu a zlomilo to rekord. Je to největší instagramový „živák“, jaký jsme kdy udělali.“

Chimaev má skutečně velký potenciál a bylo vidět, že se zápasu nemůže dočkat. Málem tomu tak ale nebylo, čečenský bojovník totiž minulý rok skoro odešel do předčasného důchodu kvůli zdravotním komplikacím. Nejdříve jej pořádně srazil covid, poté prodělal operaci cysty, která se mu vytvořila v krku a nakonec ještě operaci kolene. Teď se však zdá být ve skvělé formě a jeden ze zápasů už má dokonce domluvený.

Nepůjde však o MMA, nýbrž o klasický zápas ve volném stylu, proti norskému bojovníkovi střední váhy, Jacku Hermanssonovi. Ten se uskuteční 19. listopadu ve švédském Stockholmu v rámci turnaje místní MMA organizace Bulldog Fight Night.

Kdo přijde na řadu poté, je zatím ve hvězdách. Pokud na nabídku nekývne Diaz, přihlásil se například Neil Magny, kterému aktuálně patří ve welteru osmá příčka, což by se hladovému Čečenci mohlo zamlouvat.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Fights.cz (@fights.cz)

Zdroje:  mmafighting.com , mmajunkie.com

Nejnovější články