Cejudo se chce stát trenérem roku, rád by pomohl nakopnout kariéru dalšímu padlému šampionovi

Cejudo se chce stát trenérem roku, rád by pomohl nakopnout kariéru dalšímu padlému šampionovi Henry Cejudo a Jiří Procházka | zdroj: Profimedia

Aktuálně pomáhá s přípravou Jiřímu Procházkovi a pro rady si přijel i "Korejský Zombie". Henry Cejudo prahne po prestižní ceně a má plán, jak pomoci vyhasínající hvězdě.

Henry Cejudo slavil velké úspěchy coby aktivní sportovec, povedlo se mu získat olympijské zlato v zápase a později také ovládl dvě různé váhové kategorie v UFC. Ačkoliv už předloni pověsil rukavice na hřebík, čas od času se snaží vykřičet si zápas s Alexanderem Volkanovskim, což však momentálně vypadá dost nereálně.

Triple C, jak se Američanovi přezdívá, se ale našel v trénování jiných a soutěživost nedokáže potlačit ani v této oblasti. Otevřeně totiž říká, že prahne po ocenění Trenér roku. Nutno uznat, že k němu má slušně nakročeno. Minimálně jeho služby začínají vyhledávat nejlepší bojovníci z celého světa. Před titulovou odvetou s Rose Namajunas přijela do jeho tělocvičny Weili Zhang, a byť na Američanku nestačila ani podruhé, svedla s ní velmi vyrovnaný boj. Deivesonu Figueiredovi, dalšímu sesazenému šampionovi, ale Cejudo pomohl k tomu, aby na trůn muší váhy znovu usedl.

Na tréninky občas dojede dokonce i Jon Jones, který je mnohými stále považován za vůbec nejlepšího MMA bojovníka všech dob. Jediná škoda, že se nestavil nyní, když Fight Ready gymu trénuje Jiří Procházka. Ten je údajně zatím jediný, koho Cejudo osobně pozval, aby mu pomohl s přípravou na Glovera Teixeiru. A pokud se český samuraj v květnu stane novým šampionem polotěžké divize, Henrymu to dá další potřebné body, aby ocenění Trenér roku skutečně získal. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Henry Cejudo (@henry_cejudo)

Přijel také Chan Sung Jung, který fanouškům na západě známý spíš pod přezdívkou "Korejský Zombie". Toho čeká na začátku dubna rovněž zápas o titul, navíc s již zmíněným Volkanovskim, na něhož má spadeno i sám Cejudo. "Když mi jeho hlavu odmítají naservírovat na stříbrném podnosu, tak jsem si našel někoho, kdo ho porazí místo mě," okomentoval tedy příjezd korejského bojovníka.

Dá se navíc předpokládat, že se v Arizoně zastaví i další bojovníci. Obzvlášť pokud se potvrdí, že Cejudův trénink skutečně přináší ovoce. On sám už pozval dalšího padlého šampiona, jímž je Cody Garbrandt, který zažívá asi nejtvrdší pád v dějinách UFC a mnozí už by ho možná raději viděli pověsit rukavice na hřebík. Ne však Henry, který věří, že je Cody skutečně extrémní talent a malé změny v tréninku by ho mohly vrátit zpět na vrchol.

"Jen ho chci vést. Nemusí tu nutně být pořád, jen bych mu nabídl svůj pohled, jak by podle mě měl trénovat. Měl by udržovat vzdálenost, protože je strašně technický a neměl by se pouštět do pěstních přestřelek. Potřebuje tě technicky rozebírat," nabídl svůj pohled Triple C a dodal, že už s Garbrandtem mluvil po telefonu. Jelikož oba zastupuje manažer Ali Abdelaziz, dá se předpokládat, že v budoucnu spolupráci skutečně naváží.

Zdroje:  YouTube Helen Yee Sports

Nejnovější články