Černá bestie opět úřadovala, po výhře na KO letěly do hlediště šortky i suspenzor, dolů šly i trenky

Černá bestie opět úřadovala, po výhře na KO letěly do hlediště šortky i suspenzor, dolů šly i trenky Derrick Lewis slaví vítězství | zdroj: Profimedia

Američan Derrick Lewis přezdívaný "Black Beast" je pověstný silou svých úderů a také svojským smyslem pro humor. Obojí ukázal v hlavním zápase víkendového turnaje UFC.

UFC o víkendu zavítalo do Saint Louis s jedním z menších turnajů. Hlavním tahákem byl souboj v těžké váze mezi Derrickem Lewisem a Rodrigem Nascimentem. To se moc nelíbilo domácímu Joaquinu Buckleymu, který loboval za to, aby akci vévodil jeho duel.

Sám "Black Beast" by s tím neměl žádný problém. "Taky nevím, proč mi pořád dávají hlavní zápasy. V televizi jsem už tolikrát říkal, že je nechci. Nevím, co pro to musím udělat. Myslel jsem si, že možná bude stačit prohrát pár zápasů a už žádné nedostanu, ale ne," vtipkoval před turnajem. Jediné mínus je pro něj to, že mu namísto tří kol hrozí pět, a je obecně známo, že fyzička není jeho silnou stránkou. Naštěstí pro něj ale většinou jeho fighty končí před limitem, je koneckonců držitelem rekordu UFC pro nejvíc knockoutů. A to je pravděpodobně hlavní důvod, proč hlavní zápasy dostává, v kariéře to byl jeho dvanáctý.

Tentokrát Lewis hlásil, že chce předvést něco speciálního. "Jestli mě uvidíte tam poslat nějakou šílenost, tak byste měli vědět, že to nebyl nápad mého trenéra ale můj," vzkazoval fanouškům. A překvapil hned na začátku, nejprve highkickem, a pak pokusem o strh. V podstatě tak předurčil tón první pětiminutovky, která byla ve znamení wrestlingu a boje na zemi, což ale hrálo do karet Nascimentovi, ten první rundu vyhrál 10:9 na body.

Lewisův kouč moc spokojený nebyl. "Nechci tě vidět u pletiva, zůstaň uprostřed klece a dávej kombinace. Zůstaň nízko, protože půjde po takedownu. Naznačuj, víc úderů, jakmile trefíš pravačku, bude konec. Je na čase přitvrdit," zněly jeho pokyny. Derrick se je snažil dodržovat a boxem Nascimentovi dost zatápěl. Bohužel však po útocích často končil v klinči a v závěru udělal chybu, když se neúspěšně pokusil o takedown a Brazilec se mu následně dostal do zad. Škrcení rear-naked choke se mu ale nepovedlo.

"Musíme se držet toho, co ti jde nejlíp – knockoutování lidí. Musíš zůstat uprostřed klece. Pokud potřebuješ, tak na něj ukaž a řekni mu, pojďme si to rozdat tady. Pokaždé, když ho trefíš, tak to s ním otřese. Když ho zasáhneš, chci vidět dalších 5-6 úderů," apeloval na Lewise kouč. Ten se ale rozhodl, že konečně ukáže onu šílenost, o které mluvil před zápasem. Naskočený switch kick by od něj čekal jen málokdo. Pak už se ale uchýlil k tomu, co říkal trenér a po kombinaci přední-zadní šel Nascimento k zemi, kde už se ze spršky dalších úderů nedokázal dostat.

To byl ale teprve začátek show, Lewis je totiž pověstný svými vítěznými oslavami. Tentokrát si svlékl šortky, zamával jimi poraženému, načež si z trenek vytáhl suspenzor a hodil ho na stůl novinářům. K fanouškům pak letěla rukavice i zápasové šortky Venum a viděli i Derrickovy partie, které bývají většinou skryty. "Cením si Saint Louis, že vidělo můj nahý zadek," prohlásil pak do mikrofonu. "Nemohl jsem nechat nějakého taxikáře z Brazílie, aby mě porazil. Slyšel jsem o něm poprvé, takže nepřipadalo v úvahu, aby vyhrál."

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články