Zajímavá taktika, která vyústila v KO. Trenér O'Malleyho křičel pokyny na jeho soupeře

Zajímavá taktika, která vyústila v KO. Trenér O'Malleyho křičel pokyny na jeho soupeře zdroj: Foto: Getty Images

Jsou různé strategie, jak v oktagonu zvítězit. Tim Welsh se rozhodl zmást soupeře a pomoci tak svému svěřenci.

Bojovník Sean O'Malley a jeho trenér Tim Welsh tvoří nezaměnitelné duo, které je pověstné svým svérázným přístupem. Neotřelé metody nehledají pouze v tréninku, jak teď vyšlo najevo, kouč využil vychytralé taktiky během loňského titulového zápasu s Aljamainem Sterlingem.

Na tehdejšího šampiona bantamové váhy totiž začal volat pokyny. Videokamery zachytily, jak na něj křičí: "Aljo, musíš na to šlápnout," načež Sterling skutečně vyrazil do útoku a schytal od O'Malleyho drtivý kontr ze zadní ruky, po němž šel k zemi a nedlouho na to byl po pár dalších úderech ukončen.

Možná šlo jen o souhru náhod, i jen samotné pokřikování však Sterlinga rozhodilo, jak teď nepřímo přiznal během slovní výměny na sociální síti X. "Během našeho zápasu se Seanem jsi nakecal celkem dost hovadin. Rozhodčí ti musel několikrát říkat, ať sklapneš. Chtěl jsem tě mezi koly proplesknout a lituju, že jsem to neudělal," napsal mimo jiné.

Vadí mu také to, že se Welsh coby trenér zapojuje do předzápasového trashtalku. Nyní totiž bude jeho svěřenec O'Malley obhajovat titul šampiona proti Sterlingovu týmovému parťákovi Merabu Dvalishvilimu a občas si do něj v rozhovorech něčím rýpně. A ten mu teď na oplátku pohrozil, že až v kleci rozdrtí "Cukříka", vyřídí si to i s jeho trenérem. Na to snad nedojde, ale je fakt, že Welsh se občas vydává na tenký led. Na druhou stranu gruzínského bojovníka v rozhovorech i chválí a označuje ho za hodně nebezpečného soupeře, takže zápas, který ještě nebyl oficiálně oznámen, dobře promuje.

Zdroje:  Aljamain Sterling - Twitter

Nejnovější články