O padesát tisíc dolarů, že mě neuškrtí. Alex Pereira navrhnul sázku bojovníkovi, který jej často kritizuje

O padesát tisíc dolarů, že mě neuškrtí. Alex Pereira navrhnul sázku bojovníkovi, který jej často kritizuje Alex Pereira byl na ceremoniálním vážení nepřehlédnutelný. | zdroj: Profimedia

Alex Pereira nemá rád kritiku, a tak by kolegu Anthony Smithe rád názorně přesvědčil, že je v boji na zemi lepší, než se může zdát.

Všechno začala loni v létě nevinná poznámka Anthonyho Smithe, že Alex Pereira ve váhové kategorii do 93 kilogramů "už není to velké strašidelné monstrum, jakým býval ve střední váze." Neměl to být žádný útok, Američan koneckonců ihned dodal, že bude brazilský fighter díky svým schopnostem v postoji vždycky speciální. Jenže "Poatan" se naštval a pálil zpět.

Smith si pak na Brazilce postěžoval dokonce jeho mentorovi Gloveru Teixeirovi, kritizovat ale nepřestal, kromě bojování koneckonců dělá i analytika MMA, takže je to součást jeho práce. Konkrétně se třeba pozastavil nad tím, že Alexe nedokázal na zemi ukončit z výhodné pozice Jan Blachowicz a sebevědomě dodal, že on by to bez problému zvládl.

Pereira tohle samozřejmě nepřešel jen tak a navrhnul zajímavou sázku. "Nechám ho vzít mi záda, dát si tam háčky nohama a dám mu pět minut na to, aby mě ukončil. Když to zvládne, dám mu padesát tisíc dolarů (cca 1,16 milionu Kč), ale když se dostanu zpátky na nohy, tak prohraje a dá mi padesát tisíc."

Anthony je momentálně v Brazílii, kde na turnaji UFC 301 zvítězil už v prvním kole. Když se ho po zápase novináři na výzvu ptali, odpověděl, že si Alexovy peníze vezme. Souboj by tedy nemělo být problém domluvit. A kdo ví, možná se oba někdy potkají i v oktagonu. Američan by sice nebyl proti, aktuálně ale nemá tak dobré výsledky, aby mohl šampiona vyzvat.

Zdroje:  UFC , Connect Cast

Nejnovější články