Víc bojuj a méně mluv! Pereira se opřel do svého kritika z polotěžké divize

Víc bojuj a méně mluv! Pereira se opřel do svého kritika z polotěžké divize Alex Pereira a Jan Blachowicz | zdroj: Profimedia

Alex Pereira, pravděpodobně příští soupeř Jiřího Procházky, očividně špatně snáší kritiku. Kolegovi z polotěžké váhy oplatil stejnou mincí.

Je to jen pár dní, co Anthony Smith prohlásil, že Alex Pereira ve váhové kategorii do 93 kilogramů "už není to velké strašidelné monstrum, jakým býval ve střední váze." Neměl to být žádný útok, Američan koneckonců ihned dodal, že bude brazilský fighter díky svým schopnostem v postoji vždycky speciální.

"Poatan" ale jeho kritiku očividně moc dobře nezkousl a při první příležitosti mu ji vrátil. Smith totiž o víkendu obstaral hlavní předzápas na turnaji v Singapuru, kde se radoval z těsného bodového vítězství nad Ryanem Spannem. Výkonem ale moc nenadchl. Podle Pereiry by duelu slušela remíza, Smithovi vyčetl především špatnou fyzičku.

"Rád se naváží do jiných sportovců, protože nemá ponětí, čím si procházejí. Je to bojovník, takže ví, jak těžké to je, ale z nějakého důvodu jim nedává žádné uznání. Alespoň by mohl mlčet, ale ne, on musí říct svůj názor. Má zápasení rád, ale nic nepředvádí. Nikdo o něm nemluví, tak musí plácat nesmysly, jen aby se dostal na obrazovku," pokračoval Poatan v kritice svého rivala z polotěžké divize.

"Občas přemýšlím, proč mě pomlouvá. Začal jsem si myslet, že je to proto, že jsem nováček a mám úspěch. Ten chlap je frustrovaný, že si už teď dobře vydělávám, budu znovu bojovat o titul, přišel jsem do nové váhové kategorie a jsou na mě upřeny všechny pohledy, zatímco on se zasekl. Takže mu nezbývá, než kritizovat zápasníky, aby se mu dostalo trochu pozornosti."

"Jediní, kdo o mně mluví špatně, jsou typy jako Anthony. Vysloužilí veteráni, kteří nikdy ničeho nedosáhli, jsou v úzkých, anebo jsou to pořád nuly. Ale ti, co se jim daří dobře, ty nevidím, že by o mně mluvili špatně. To jen ti, co jsou pode mnou. Zahořklé duše jako Smith."

"Ty budeš mluvit špatně o mé technice? Já vyhrávám, porazil jsem všechny. Sakra chlape, prohrál jsem jen s Adesanyou," pokračoval Pereira a připomněl, že vrchol Smithovy kariéry byl titulový zápas s Jonem Jonesem. Dostat se znovu na vrchol se mu už ale prý znovu nepodaří. "Brzy z něj bude jen komentátor. Pokud to dělá rád, tak ok, cool. Ale přestaň už mluvit o mně."

Závěrem pak Pereira uvedl, že nemá rád přetvářku. Nesnáší tedy, když ho někdo v rozhovorech pomlouvá, a pak se v zákulisí chová přátelsky. Na druhou stranu Smith neřekl nic strašného, pouze uvedl, že ve střední váze (84 kg) vypadal Brazilec hrozivěji. S tím se dá souhlasit, v souboji s Blachowiczem totiž opravdu nevypadal jako onen obávaný zabiják. Koneckonců i Jiří Procházka uvedl, že ho svými výkony oba bojovníci zklamali. Nehledě na to by měl ale být Pereira jeho dalším soupeřem. V kleci se snad potkají letos v prosinci.

Zdroje:  Alex Poatan Pereira – Youtube

Nejnovější články