Pereira v polotěžké váze přišel o své kouzlo, už to není to velké strašidelné monstrum, myslí si Smith

Pereira v polotěžké váze přišel o své kouzlo, už to není to velké strašidelné monstrum, myslí si Smith Alex Pereira byl na ceremoniálním vážení nepřehlédnutelný. | zdroj: Profimedia

Američan Anthony Smith nabídl názor na Alexe Pereiru a další elitní bojovníky z Procházkovy divize.

Ve střední váze platil Alex "Poatan" Pereira za postrach, který kosil jednoho soupeře za druhým. Jelikož ale normálně váží přes 100 kilo a tuku má pouze minimálně, splnit váhový limit 83,9 kg pro něj musela být muka. Po prohře v odvetě s Adesanyou se tedy rozhodl (dočasně) přestoupit do polotěžké divize (93 kg).

Tam se na konci července uvedl zápasem s ex-šampionem Blachowiczem. Ve vyrovnaném souboji nakonec zvítězil 2:1 na body a u rivalů z divize si velký respekt nezískal. "Myslím si a i vím, že mohli předvést daleko lepší výkon. Nebylo to dle mého očekávání," řekl například Jiří Procházka.

To Anthony Smith sice uznal, že Pereira vypadal dobře, avšak dodal, že to Brazilce nejspíš vrátilo zpátky do reality. "Už to není to velké strašidelné monstrum, jakým býval ve střední váze. Je to docela normální týpek."

"Protože je hodně technický a neuvěřitelně to umí v postoji, tak vždycky bude speciální," pokračoval v analýze Smith, který se mezi nejlepšími v polotěžké divizi pohybuje už pěkných pár let, takže má velký přehled. "Ale co se týče velikosti a síly, tak v 93 mezi ostatními nevyčnívá. Nemyslím si, že by byl silnější nebo explozivnější než Aleksandar Rakić. Nemá větší sílu než Ankalaev. Tihle chlapi jsou velcí, silní a mají tvrdé údery. Všichni. Protože je Pereira tak dobrý striker, bude pořád speciální, ale už mu nebude stačit jen jeho síla, aby ho dotlačila na vrchol."

Zda má Smith pravdu, se nejspíš dozvíme letos v prosinci, kdy by měl "Poatan" svést bitvu o titul s Jiřím Procházkou. Zápas ale zatím nebyl oficiálně potvrzen.

Kdo je nejlepší bojovník v polotěžké divizi?

Polotěžká váha je specifiká tím, že jí dlouhá léta neochvějně vládl Jon Jones. Po jeho odchodu však nikdo nevydržel na trůnu dlouho. Když Smith dostal otázku, kdo je podle něj aktuálně nejlepším bojovníkem v divizi, dlouze se zamyslel.

"Člověče, nevím, protože v nejlepší desítce má každý své přednosti a slabiny," řekl pak.

"Jamahal Hil byl neuvěřitelný bojovník, ale občas jsme viděli, že ho někdo vzal na zem a měl tam v grapplingu problémy. V postoji je ale opravdu speciální. Nemyslím si, že je to něco, co by se naučil, prostě se adaptoval a věci, co dělá, jsou velmi přirozené a instinktivní, takže je těžké se s ním popasovat. 

Jan Blachowicz je asi jedním z nejzkušenějších, ale teď má očividně nějaké problémy. Viděli jsme to v zápase s Ankalaevem a i s Pereirou. Možná jeho fyzička a aktivita."

Pereira má velkou mezeru v grapplingu, což není žádné tajemství.

Aleksandar Rakić je podle mě jedním z těch lepších. Jediná prohra, kterou má, byla proti Blachowiczovi kvůli zranění. A v tom zápase vypadal opravdu dobře.

Rád bych viděl souboj Rakić versus Procházka, to jsou podle mě dva chlapi na vrcholu divize, co se týče schopností. Rakič ale nejprve musí získat výhru, až se po zranění vrátí," nabídl svůj pohled.

Lví srdce vs. Superman už tento víkend!

Smith, jemuž se pro jeho houževnatost přezdívá "Lví srdce" sice v minulosti jako svého vysněného soupeře uvedl Jiřího Procházku, aktuálně má ale na kontě 3 prohry v řadě, takže to nepřipadá v úvahu. Už zítra bude svou 8. příčku v žebříčku bránit před Ryanem "Supermanem" Spannem. S ním se v kleci potkal už před dvěma lety a tehdy se radoval z vítězství už v prvním kole. Zda se bude scénář opakovat, se dozvíme už v sobotu. Turnaj tentokrát probíhá v pro nás skvělý čas, prelims karta začíná už v 11:00 dopoledne, hlavní část pak naváže od 14:00.

Startovka:

Anthony Smith vs. Ryan Spann

Giga Chikadze vs. Alex Caceres

Rinya Nakamura vs. Fernie Garcia 

Erin Blanchfield vs. Taila Santos 

Junior Tafa vs. Parker Porter 

Prelims:

Waldo Cortes Acosta vs. Lukasz Brzeski 

Toshiomi Kazama vs. Garrett Armfield 

Chidi Njokuani vs. Michal Oleksiejczuk 

Song Kenan vs. Rolando Bedoya

Billy Goff vs. Yusaku Kinoshita 

Liang Na vs. JJ Aldrich 

Suengwoo Choi vs. Jarno Errens 

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články