Kdo se tu bojí? Pereira nabídl Chimaeovi zápas, ten prý ale vycouval

Kdo se tu bojí? Pereira nabídl Chimaeovi zápas, ten prý ale vycouval Khamzat Chimaev a Alex Pereira | zdroj: Profimedia

V MMA světě jsou výzvy mezi bojovníky na denním pořádku. Ne všechny jsou ale míněny vážně, o čemž se přesvědčil i šampion střední váhy Alex Pereira.

Khamzat Chimaev si během svého působení v UFC vytvořil image zabijáka, který by nejradši zápasil s úplně každým. Nebylo tedy žádným překvapením, když vyzval nového šampiona střední váhy Alexe Pereiru. "Jsem připraven bojovat v Brazílii, pojďme na to, šampione!" napsal tehdy s tím, že by se rád utkal na lednovém UFC 283 v Riu de Janeiru.

Není se čemu divit, Khamzatův styl je založený na wrestlingu a měl by tedy proti bývalému kickboxerovi velkou šanci uspět. Zdálo se však, že Pereira o zápas nejeví pražádný zájem a raději bude čekat na odvetu s Adesanyou. Jenže tak to zřejmě není.

"Šel jsem za svým manažerem a řekl mu – podívej, právě jsem si prošel těžkým shazováním, 84 kilo teď neudělám, ale řekni UFC, že ho vyzvu, aby se mnou bojoval ve váze do 93 kg v Riu. Chimaev to nechtěl," prohlásil šampion v pořadu The MMA Hour.

Dává to smysl, neboť Pereira sdílel fotky, že od vážení před zápasem s Adesanyou stihl nabrat takřka 20 kilo. Chimaev na posledních fotografiích také nevypadá jako žádný drobeček, ještě před pár dny navíc sebevědomě vyhlašoval, že klidně zaskočí jako náhradník do souboje Procházky s Teixeirou, pokud se jeden z nich zraní. Touhle cestou se ale UFC naštěstí nevydalo a po zranění českého šampiona se o uvolněný titul utkají Magomed s Blachowiczem.

"Je to velký chlap, já jsem taky velký chlap. Pojďme to udělat v polotěžké váze, abychom si nemuseli dělat starosti se shazováním váhy," vysvětlil Pereira a zareagoval také na vyjádření bývalého bojovníka Brendana Schauba, který ve svém podcastu prohlásil, že by Khamzat Alexe vzal během 30 vteřin na zem, což by podle něj byla konečná.

"Navrhuju Schaubovi sázku, protože si otevírá pusu. O 50 tisíc dolarů, že Chimaeva porazím. Těch 50 tisíc z obou stran pak darujeme dětem v nouzi. Dalších 50 tisíc navrch, že mě nevezme na zem během 30 vteřin. Ty pak také zdvojnásobíme a věnujeme na charitu. A není to návrh jen pro Schauba, ale i pro Chimaeva, jestli se chce přidat, pojďme se vsadit. Darujeme to na charitu. Hodně dětí dnes hladoví, uděláme někomu radost."

Čečenský "Vlk" původně vykřikoval, že by chtěl s Pereirou bojovat už na UFC 282, které nás čeká za necelé dva týdny. To ale pro šampiona nepřipadalo v úvahu a má za to, že to Čečenec moc dobře věděl.

"Každý, kdo sledoval můj zápas s Adesanyou, viděl, že to byla tvrdá bitva. Oni ví, že jsem byl zraněn a potřebuji se zotavit, takže to není možné. Jde prostě za tím, co není možné. Když jsem bojoval se Stricklandem, bylo dohodnuté, že pak půjdu o titul. Takže Chimaev chtěl naskočit do rozjetého vlaku: Budu s tebou bojovat! A přitom věděl, že se to nestane, protože jsem už měl domluvený titulák, takže to udělal jen, aby se zviditelnil."

Na svém Instagramu pak Pereira sdílel celkem výstižnou scénu z filmu Kung-fu mela s popiskem "Chimaev vybírající si soupeře".

Khamzat samozřejmě krátce po odvysílání rozhovoru s Pereirou reagoval. "Co to má sakra být? Ptal jsem se jich na tenhle zápas v Brazílii. Falešný pás, falešný trenér, falešný bojovník," napsal na sociálních sítích a přidal několik emotikon masek.

Je samozřejmě otázka, zda by vůbec UFC mělo v současné době o tento souboj zájem. Prohra by totiž ubrala na atraktivitě oběma bojovníkům. Pro Pereiru i Chimaeva se navíc nabízí spousta jiných adekvátnějších soupeřů. Je ale možné, že v budoucnu na jejich vzájemný střet dojde, Chimaev se koneckonců netají tím, že by kromě welterové divize (77 kg) rád získal titul ve střední (84 kg) a polotěžké váze (93 kg). A pravděpodobnost, že při cestě k nim narazí právě na Alexe, není vůbec malá.

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články