Chimaev by se měl obklopit muslimy, myslí si Khabib, za "Vlkovu" neprofesionalitu viní jeho okolí

Chimaev by se měl obklopit muslimy, myslí si Khabib, za "Vlkovu" neprofesionalitu viní jeho okolí Khabib Nurmagomedov | zdroj: Profimedia

Bývalý šampion Khabib Nurmagomedov je velkým vyznavačem Islámu a má za to, že Chimaev se nestýká s těmi správnými lidmi.

Khamzat Chimaev se o víkendu nepředvedl v tom nejlepším světle. Jeho výkon proti Kevinu Hollandovi byl sice v podstatě bezchybný, amerického bojovníka uškrtil už za 2 minuty, ale kvůli nesplnění požadované váhy o 3,4 kg muselo UFC překopat tři zápasy a čečenský "Vlk" nevypadal, že by ho to nějak trápilo. Navíc byl před turnajem u potyček s Paulem Costou, Kevinem Hollandem i Natem Diazem.

Tím si rozhodně fanoušky nezískal a jeho provolávání, že je mu jedno, že nesplnil váhu, a že „všechny zabije“, si po zápase vysloužilo hlasité bučení diváků.

Laxního přístupu k zápasové váze i k šarvátkám před samotným utkáním si všiml taky Khabib Nurmagomedov, který je znám velkým důrazem na islámské náboženství. Dagestánský "Orel" věří, že neprofesionalita Chimaeva, který je také muslimem, pramení z toho, že se čečenský bojovník neobklopuje muslimy:

"Pokud jsi muslim, měl bys mít kolem sebe dobré lidi, muslimy, kteří ti řeknou: 'Hej, tohle nedělej,'" řekl Nurmagomedov během nedávného vystoupení určeného na podporu sbírky pro oběti záplav v Pákistánu. "Nedávno jsem sledoval vážení Khamzata Chimaeva. Sledoval jsem, co se děje s jeho váhou, a podíval se na jeho tým. Nejsou kolem něj žádní muslimové a to je velmi špatné. Protože když jsi muslim, potřebuješ kolem sebe dobré a silné lidi. Oni ti pak řeknou: 'Vrať se, udělej tohle'. Když se stanete slavnými a bohatými, když získáte moc a nejsou tu lidé, kteří by vám poradili, nebo je neposloucháte, pak se něco stane. Potřebujete dobré lidi, i když se vám to nelíbí, potřebujete je."

Khamzat Chimaev vs. Kevin Holland Chimaev opět dominoval a Kevina Hollanda k ničemu nepustil. Uškrcení přišlo za 2 minuty. | zdroj: Getty Images

Chimaev před lety „uprchl“ z Čečenska a dostal azyl ve Švédsku, kde později obdržel také občanství. Nyní trénuje ve stockholmském Allstars gymu a jeho tréninkovým parťákem je známý bouřlivák Darren Till, kterého dokonce z legrace označil za příčinu svého selhání na váze.

Je však hodně diskutabilní, jestli by obklopení se muslimy bylo pro Chimaeva řešením. Sám Khabib má totiž také „máslo na hlavě“, protože i on měl ve své kariéře s váhou problémy a před zápasem proti Tonymu Fergusonovi či Abelu Trujillovi ji nedokázal udělat. Fanoušci určitě vzpomenou na tiramisu, jemuž před zápasem s "El Cucuyem" neodolal. Rovněž ani šarvátky mimo oktagon nejsou Khabibovi cizí. Byl dokonce hlavním aktérem v asi největší bitce v hledišti, jakou UFC zažilo, když po výhře nad Conorem McGregorem přeskočil klec a šel si zjednat „spravedlnost“ na Dillonu Danisovi, který byl Irovým grapplingovým koučem, čímž vyprovokoval hromadnou bitku v aréně.

Zdroje:  bloodyelbow.com

Nejnovější články