White prozradil, proč Chimaev neudělal váhu. Známá fanynka ale přišla s jinou verzí příběhu

White prozradil, proč Chimaev neudělal váhu. Známá fanynka ale přišla s jinou verzí příběhu Šéf UFC se nijak netají, že je Chimaev jeho velkým oblíbencem | zdroj: Profimedia

Tak velké selhání při dělání váhy se jen tak nevidí, obzvlášť ne u známějších bojovníků. Byly na vině zdravotní problémy anebo selhání vůle?

Když dnes ráno Khamzat Chimaev stoupl na váhu a ta ukázala o 3,4 kg víc než měla, byl to pro mnohé šok. Jak mohl udělat něco tak neprofesionálního, divili se fanoušci, experti i mnozí bojovníci. Bylo to o to divnější, že nevypadal moc unaveně a odvodněně a dokonce se smíchem poznamenal, že to nebylo zas tak hrozné.

Startovka turnaje UFC 279 ale naštěstí umožnila přeskládat zápasy tak, že se možná dočkáme ještě lepší podívané, než organizace původně plánovala. Diaz se utká s Fergusonem, Chimaev s Hollandem a Jingliang s Rodriguezem.

Sám čečenský "Vlk" z nesplnění váhového limitu obvinil lékaře, kteří mu nakázali brzy ráno přestat. "Nevím, co bylo s mým tělem špatně, chtěl jsem pokračovat. Přišli nějací doktoři, někdo je zavolal. Netuším, kdo to byl. Pak mě zastavili, nemohl jsem nic dělat. Říkal jsem, že to zvládnu, byly asi 4 ráno, měl jsem dost času, ale nenechali mě."

A tuto verzi potvrdil i Dana White, podle něhož se Chimaev potýkal s křečemi, což je známka špatného shazování. "Na rozdíl od doby před deseti lety, kdy jsme tohle dělali, jsme za ním poslali doktora, který měl určit, zda má pokračovat v dělání váhy, nebo ne. Doktor mu řekl, že by neměl," přiznal šéf UFC. "Takže jsme se dnes ráno vrhli na záchranu startovky."

Jinou verzi ale přinesla známá fanynka Kylie Meade, která údajně čečenského bojovníka potkala večer před vážením:

"Narazila jsem na Khamzata. Trávil hodiny v restauraci, pil perlivou vodu a jedl, den před vážením. Když jsem to viděla, měla jsem obavy," napsala na sociálních sítích k fotce s čečenským bojovníkem. "Byl ke mně a fanouškům opravdu milý, ale myslela jsem si, že je dost divné ho vidět, jak si nedělá starosti s příjmem vody a možná i jí v restauraci pouhé hodiny před vážením."

Této variantě by odpovídala i Chimaevova reakce na nesplnění váhy na Twitteru, kam umístil fotomontáž s kamarádem Darrenem Tillem, kde vypadají dost obézně, a doplnil komentář: "Je to jeho vina!" Že by Angličan svého "bráchu" zlákal k porušení striktní diety?

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Mini Khabib (@mini_khabib)

Kde je pravda, se asi nedozvíme, Khamzata ale pravděpodobně nečeká ani srážka z platu. My fanoušci můžeme být vlastně rádi, že se veteráni Nate Diaz a Tony Ferguson utkají spolu, což bude dost možná zajímavější souboj než ty pro ně původně plánované. Chimaev ale bude do zápasu s Hollandem nastupovat asi jako ještě větší favorit než proti Nateovi, jelikož je obecně známo, že wrestling je "Trailblazerovou" velkou slabinou.

Hlavní část turnaje UFC 279 začíná v neděli ve 4. hodiny ráno. Kromě výše uvedených duelů uvidíme také dámy Irene Aldanu a Macy Chiasson nebo zajímavý střet v polotěžké váze mezi Johnnym Walkerem a Ionem Cutelabou.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články