Škatulata, hejbejte se! Kvůli Chimaeově selhání muselo UFC na poslední chvíli předělat zápasy

Škatulata, hejbejte se! Kvůli Chimaeově selhání muselo UFC na poslední chvíli předělat zápasy Chimaev na váze totálně selhal, těžkou hlavu si z toho ale nedělal | zdroj: Profimedia

Nejprve zrušená tisková konference kvůli rvačkám v zákulisí, a teď se kvůli neprofesionalitě čečenského bojovníka musely dokonce přeskládat zápasy.

Organizovat MMA turnaje není snadná práce. Stačí málo a celá akce se vám rázem sesype jako domeček z karet. Tentokrát se pořádně zapotil i protřelý Dana White, který už v roli šéfa UFC zažil ledacos. Nejprve se mu v zákulisí tiskové konference porvalo několik bojovníků, takže celou akci raději předčasně rozpustil, tím ale problémy před víkendovým turnajem zdaleka neskončily.

Ačkoliv naprostá většina bojovníků váhové limity splnila, Khamzat Chimaev převážil o 3,4 kg, přičemž se potutelně usmíval a dokonce prohlási: "To není tak špatné." Daniel Cormier, který moderoval živý televizní přenos, byl v šoku a připisoval to tomu, že spousta bojovníků shazuje hodně vody až ráno před vážením. Společně s ostatními kolegy se ale shodli, že se Khamzat zachoval hodně neprofesionálně, a pokud by šlo o méně známého bojovníka, nejspíš by dostal padáka.

Otázkou bylo, jak se k celé situaci postaví Diaz a UFC. Očekávalo se, že svérázný Nate Chimaeovi ukáže prostředníček a prohlásí se za vítěze. Jako náhradník se okamžitě přihlásil Dustin Poirier, který sdílel fotku na váze, která ukazovala 176,6 liber, tedy pouze 2,5 kg nad limitem, což by pravděpodobně zvládl shodit. O zápas s Diazem navíc stojí už dlouho.

UFC si ale nakonec raději zahrálo škatulata, hejbejte se a tři hlavní zápasy přeskládalo. O změnách informoval sám Dana White:

"Samozřejmě, když se něco takového stane, tak tady máte chlapy, co se připravovali na někoho jiného. Takže domluvit s nimi, aby vzali jiné zápasy bývá občas těžké, ale povedlo se. Asi za 45 minut je postavíme proti sobě.

Nate Diaz proti Tonymu Fergusonovi, jak jste říkali, fanoušci tenhle zápas chtěli vždycky vidět. Stane se to teď, než Nate odejde z UFC.

Včera bylo hodně otázek na to, co se vlastně stalo. Popravdě Kevin Holland a Chimaev se do sebe v zákulisí pustili. Paradoxně teď spolu budou bojovat.

Oba zápasy budou na pět kol.

A Leech s Danielem Rodriguezem bude také zábavný zápas, takže se to nemohlo vyvrbit lépe."

Číňan Li Jingliang tak nakonec z celé situace vyšel nejhůř, protože ačkoliv měl původně bojovat s Tonym Fergusonem ve váze do 77,5 kg, kývnul na náhradní zápas ve váze do 81,6 kg, navíc se stylově naprosto odlišným bojovníkem.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články