Bojovníci se porvali v zákulisí a UFC muselo předčasně ukončit tiskovku, hrozila hromadná bitka

Bojovníci se porvali v zákulisí a UFC muselo předčasně ukončit tiskovku, hrozila hromadná bitka Dana White je zvyklý, že to před zápasem mezi bojovníky vře, i on je ale občas překvapen | zdroj: Profimedia

Něco takového nejslavnější MMA organizace nepamatuje, v zákulisí tiskové organizace nastal totální chaos a do vlasů si vjelo hned několik bojovníků.

Poslední dny před zápasem bojovníci bývají dost nevrlí, ať už je to kvůli náročnému shazování váhy či vzrůstající nervozitě. Není tedy divu, že stačí sebemenší jiskra a oheň je na střeše. Něco takového se stalo v zákulisí tiskové konference před víkendovým turnajem UFC 279. Organizátoři se sice preventivně rozhodli na pódium vždy pozvat jen jednu dvojici, o to víc to ale vřelo za oponou.

Na dotazy nakonec odpověděli jen Kevin Holland a Daniel Rodriguez, pak šéf Dana White tiskovku raději ukončil. "Všem se omlouvám, tohle se ještě nikdy v historii naší společnosti nestalo. Věřte mi, když vám říkám, že je to správné rozhodnutí," oznámil a z hlediště se ozvalo bučení. "Slyším vás a jsem na vaší straně, ale kvůli bezpečnosti všech je to správné rozhodnutí. Omlouvám se. Díky, že jste přišli."

O chvíli později White znovu předstoupil před novináře, aby se k incidentu dále vyjádřil. Do detailů sice moc zabrušovat nechtěl, přesto prozradil celkem dost. Nešlo jen o jednu strkanici, spontánně jich propuklo hned několik najednou, což ztěžovalo práci ostraze. Šéfa UFC překvapilo také to, že si do vlasů vjeli i bojovníci, u nichž netušil, že proti sobě něco mají. Později ale potvrdil, že všechno začal Kevin Holland a Khamzat Chimaev.

"Když máte chlapy, o kterých víte, že se nemají rádi, ujistíte se, že jsou od sebe izolováni, že je kolem nich spousta sekuriťáků. Víte, jak na tom jsou Khamzat a Nate, ti by si asi mohli vyměnit pár slov, ale měli jsme tu dost lidí, aby se s tím vypořádali. Na co jsme ale dost lidí neměli, bylo na všechny, když se začnou prát. A nebyly to jen rvačky, dělo se toho víc, s čím se ostraha musela vypořádat. Nebyli jsme na to připraveni."

Nakonec se naštěstí podařilo chaotickou situaci jakžtakž uklidnit, takže nikdo nepřišel k úhoně. Pokračování tiskovky už ale bylo prakticky nemožné.

Nate Diaz a jeho gang Nate Diaz a jeho gang | zdroj: Profimedia

"Diazův tým měl 57 lidí, Khamzatův 30 něco. A pak jsme tady měli několik dalších chlapů. Bylo to tu šílené, naprostý blázinec. Slyšeli jste to? Ne? Bylo to hodně hlasité, myslel jsem si, že to musíte slyšet. Ale nemyslel jsem si, že mě to šokuje, až tam přijdu, ale..." řekl šéf UFC a hluboce se nadechl. Prý se do sebe pustilo jen několik zápasníků, jejich týmy naštěstí ne, bylo mu ale okamžitě jasné, že je jen otázkou času, než se strhne hromadná mela. "Řekl jsem jim, co se to sakra děje, přestaňte a oni přestali, ale byli dost nahecovaní." 

Khamzat Chimaev a jeho přátelé, kteří s ním tráví čas před UFC 279 Khamzat Chimaev a jeho přátelé, kteří s ním tráví čas před UFC 279 | zdroj: Profimedia

Žádné personální důsledky pro bojovníky White vyvozovat nehodlá, bere to jako selhání na své straně. Tradiční ceremoniální vážení a turnaj podle něj v žádném případě ohroženy nejsou. "Budeme lépe připraveni, tohle jsme na tiskovce nečekali," slíbil.

I takový incident samozřejmě znamená pro turnaj promo, fanoušky bude zajímat, jak se nevraživost projeví v zápasech. Dana by ale prý radši měl povedenou tiskovku a nalákal diváky slovními výměnami a napjatými staredowny. "Jen si představte, co by udělal staredown Khamzata a Diaze. Děláme tento týden s tímhle zápasem velká čísla, bylo by to velké, ale přišli jsme o to."

Ačkoliv samo UFC nechce celý incident rozmazávat, s mnohými bojovníky se v zákulisí pohybují jejich osobní kameramané, dá se tedy očekávat, že se brzy objeví i nějaké záznamy a budeme si moci udělat lepší obrázek, co se za oponou vlastně stalo.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články