Kevin Holland prozradil, čím vyprovokoval Chimaeva. Ten ale už dopředu vyhlašoval, že touží po hromadné bitce

Kevin Holland prozradil, čím vyprovokoval Chimaeva. Ten ale už dopředu vyhlašoval, že touží po hromadné bitce Kevin Holland | zdroj: Profimedia

Bojovník Kevin Holland problémy přitahuje, tentokrát zřejmě "nevinným" vtípkem způsobil problémy v zákulisí UFC, kvůli nimž byla zrušena tisková konference.

Tisková konference před velkým turnajem UFC 279 se organizátorům nepovedla. Ke slovu se dostali pouze dva bojovníci, pak šéf Dana White oznámil, že akci z bezpečnostních důvodů ruší, protože v zákulisí nastal totální chaos a schyluje se k hromadné bitce. "Něco takového jsem za 22 let, nebo jak dlouho to děláme, nezažil," povzdechl si a omluvil se bučícím fanouškům v sále.

O chvíli později znovu předstoupil před novináře a prozradil, že vše začali Kevin Holland a Khamzat Chimaev. První jmenovaný pak dokonce na sociálních sítích uvedl, čím čečenského "Vlka" naštval. "Jen, ať všichni víte. Nabídl jsem tomu klaunovi, že mu zdarma sestřihnu bradku. Nevím, že by někde v USA nabízeli tuhle službu zadarmo! Jsem precizní a slibuju, že bych ho nešmikl. K vašim službám, stejně jako hotelový personál."

Mezi ním a Chimaevem to ale jiskří už delší dobu. Když v jednom z rozhovorů obvinil Čečence z toho, že si na drsňáka hraje jen před kamerami. Ten mu okamžitě připomněl střetnutí na hotelu, při němž mu měl dát facku. "Myslíš to, jak si do mě strčil jako někde na střední škole a pak ses běžel schovat za svůj tým? A ještě si mi nakonec chtěl dát pěstičku na znamení omluvy," kontroval Američan.

Chimaev aktuálně působí dost podrážděně, před pár dny třeba v tělocvičně UFC vystartoval na Paula Costu, kterého tam zahlédl při tréninku. V rozhovoru pro ESPN navíc vyjevil přání, že by si rád dal hromadnou bitku s ostatními týmy. "Pokud chtějí bojovat už před sobotou, tak kašleme na peníze, brácho. Budu s nimi bojovat, miluji boj. Narodil jsem se pro válku, uvnitř jsem válečník, je mi to jedno. Když dojde na zápas, tak se nestaráš o peníze nebo o to, co je v pozadí, prostě bojuješ. Pokud tam (na tiskové konferenci) chce bojovat společně se svým týmem, mám s sebou asi 20 chlapů. Budeme bojovat s celým týmem. Doufám v to. Rád bych, aby se to stalo, něco šíleného. Jeho tým je starý, brácho, můj je čerstvý. Zabili bychom je."

A pravděpodobně nechtěl zůstat jen u slov, protože jakmile Holland odešel ze zákulisí na pódium, strhla se rozmíška mezi ním a Diazem, načež už zakročilo vedení a celou akci raději zrušilo. Debaty mezi některými bojovníky ale pokračovali. Po internetu už koluje video, na němž Holland dlouho debatuje s Darrenem Tillem, který je nejlepší přítel Khamzata. V závěru se ale naštěstí rozcházejí v poklidu. A doufejme, že se UFC postará o to, aby se až do turnaje nikde nepotkali.

Na incident reagoval i Chimaev, který jen poznamenal, že Holland i Diaz dostali, co si zasloužili. 

Jeho trenér byl ale o něco sdílnější. "Šíří se mýtické zvěsti, že Khamzat skončil v nemocni a ty (Darren Till) jsi dostal KO," zavtipkoval v živém vysílání na Instagramu. "Co se stalo, bylo to, že Khamzat tam šel a byl sám a začal s Kevinem Hollandem a kopnul ho do hrudi, a pak se začali pošťuchovat a přišla Diazova banda. Začali dělat to, co dělali. Ale díkybohu nikdo nepřišel k úrazu. Jsme tady, abychom bojovali v kleci, ne na ulici padesát na jednoho. Jsme sportovci, tak se tak chovejme a přestaňme s tímhle. V sobotu budeme bojovat a to je ta nejdůležitější věc."

Zároveň vzkázal Hollandovi a Costovi, aby zapomněli na to, že s jeho svěřencem budou zápasit. "Budeme bojovat pouze proti šampionům a výše postaveným bojovníkům." Možná by ale také mohl do duše promluvit Khamzatovi, vypadá to totiž, že si v zákulisí na ostatní dost vyskakuje.

Zdroje:  ESPN , UFC , Twitter Kevin Holland

Nejnovější články