Chimaev se v tělocvičně málem porval s Costou. Jen si hraje na gangstera, vysmál se mu Diazův trenér

Chimaev se v tělocvičně málem porval s Costou. Jen si hraje na gangstera, vysmál se mu Diazův trenér Khamzat Chimaev | zdroj: Profimedia

Dva kohouti na jednom smetišti, i tak by se dal popsat incident, který se odehrál v tělocvičně UFC, kde se potkali dva známí bojovníci a oheň byl na střeše. Dojde na zápas v oktagonu?

Ačkoliv čeká Khamzata Chimaeva o víkendu zápas s nebezpečným Natem Diazem, zřejmě mu to nestačí. V tělocvičně UFC totiž vystartoval na Brazilce Paula Costu, kterého tam náhodou potkal. Incident samozřejmě zachytily všudypřítomné kamery.

"Dneska ráno se stala hodně srandovní příhoda, nebudete tomu věřit, jak to bylo srandovní. Mám videa. Potkal jsem Chimaeva a byl po**ný až za ušima. Byl tam se svým týmem, skončil trénink a přišel k nám, sledovat nás, jak trénujeme. Stál tam několik minut, nevím přesně jak dlouho. Myslel jsem si, že od nás chce okoukat nějaké techniky, že se možná bojí Diazova jiu-jitsu," popsal svůj úhel pohledu Costa, kterého běsnící Čečenec celkem pobavil. "Zavolal na mě, tak jsem tam šel. A on: Hej Borachinho, proč si o mě mluvil? Říkám mu, brácho, co o tobě říkám.. Chceš se mnou bojovat? A on, že ne, ne, jen chci vědět, cos o mě říkal. Odpověděl jsem mu: Já s tebou chci bojovat, jestli porazíš Natea Diaze. A on zamrznul, okej, pojďme bojovat teď. Celý jeho tým se pak postavil mezi jeho a mě."

Výprava ze švédského Allstars gymu se pak naštěstí dala na odchod.

"Jen abys věděl, Chimaeve, nepotřebuju s sebou mít partu chlapů, jsem armáda jednoho muže, chodím sám a může tě porazit sám jen s jednou rukou, to bude stačit. Hlídej si záda, můžu si tě najít kdekoliv," vzkázal na závěr svého vlogu brazilský solitér.

Paulovu verzi potvrdil i Jake Shields, který s ním tou dobou trénoval jiu-jitsu techniky. 

"Najednou na nás začal Khamzat křičet a nadávat Paulovi jako: 'Tak co, chceš se prát? Podívali jsme se na něj a bylo tam s ním asi deset chlapů. Tak Paulo vyskočil a spustil taky. Přiběhl jsem, abych ho podpořil, protože jsem nevěděl, jestli se ho nesnaží přepadnout. Bylo tam pár kluků, takže jsem si nebyl jistý, jestli se na něj nechystají skočit."

"Khamzat pořád opakoval: Pojďme se prát, pojďme se prát. Ale jak to říkal, tak šel dolů po schodech. Vypadalo to, že to bylo spíš takové divadýlko pro kamery než cokoli jiného. Myslím, že někdo potom řekl, že si nás deset minut prohlížel. Kdyby chtěl s Paulem bojovat, vběhl by tam a začal se na něj ohánět, ne aby stál před klecí a říkal: 'Pojďme se porvat. Pojďme bojovat hned teď."

"Přišlo mi to trochu slabé. Asi proto byl naštvaný, protože Paulo ho nazval falešným gangsterem, a to byl dokonalý příklad toho, že je falešný gangster," dodal Shields, který s bratry Diazi trénuje dlouhá léta a není tedy divu, že zastává trochu podobné "pouliční" zásady jako oni.

Také tým Chimaeva zveřejnil video, kde je trochu lépe rozumět, co Čečenec říká. Mezi oběma bojovníky byla zjevně mírná jazyková bariéra a v podstatě tak trochu jeden mluvil o voze a druhý o koze. Khamzat si Costu dobíral za incident s Israelem Adesanyou, který Brazilce po zápase nevybíravě zesměšnil. Na závěr si pak ještě postěžoval, že se všichni bojovníci rozklepou jako kuřata, když ho vidí. Je to ale zřejmě jen jeho subjektivní pocit, protože "Borachinha" rozhodně nepůsobil vystrašeným dojmem.

Ačkoliv "Borz" primárně nastupuje ve welterové divizi (77,1), netají se tím, že by v budoucnu rád ovládl i váhu střední (83,9 kg). Pokud o víkendu zvítězí nad Diazem, dostane se do zvláštní situace. Mluvilo se sice o tom, že by se měl v takovém případě příště zabojovat o titul, jenže přednost dostane odveta mezi Edwardsem a Usmanem. Namísto čekání by tak mohl Chimaev dočasně přejít o váhu výš. UFC navíc podobně vyhrocené příběhy rádo uzavírá v oktagonu, a pokud by Costu porazil, měl by otevřené dveře také k druhému titulu. Ještě ale nepředbíhejme, protože Nate Diaz je na dějové zvraty specialista.

Zdroje:  Paulo Costa - Youtube

Nejnovější články