Video: Obtloustlý čečenský diktátor spolu se svými syny na žíněnce ničil hvězdu UFC Chimaeva

Video: Obtloustlý čečenský diktátor spolu se svými syny na žíněnce ničil hvězdu UFC Chimaeva Khamzat Chimaev s čečenským vůdcem Ramzanem Kadyrovem. | zdroj: Profimedia

Tragikomické video, kde Čečenský diktátor a jeho synové bojují na tréninku s Khamzatem Chimaevem, obletělo svět. Hvězda UFC si na něm „překvapivě“ nevedla příliš dobře.

 

Khamzat Chimaev je jedním z top bojovníků welterové váhy UFC, který se během pár let díky svým dominantním výkonům v kleci stal obrovskou hvězdou. O MMA se přitom začal zajímat relativně nedávno, až ve Švédsku, kam uprchl z Čečenska a kde požádal o politický azyl. Ten mu byl udělen a nakonec „Borz“ dostal také švédské občanství.

Je však podivné, že „Čečenský vlk“ se do své rodné země pravidelně vrací a co víc, vypadá to, že má vřelé vztahy s tamním diktátorem Ramzanem Kadyrovem, který je loutkou Putinova režimu v Čečensku, kde zlikvidoval opozici, okázale pošlapává lidská práva a svou moc si vynucuje brutální silou.

Nedávno Kadyrov navštívil Chimaevovu svatbu a spolu se svými dvěma syny, které vede k MMA, si s čečenským bojovníkem zaspárovali. Sice nešlo o extrémně tvrdý sparring, ale bylo vidět, že Kadyrovci Chimaeva až tak moc nešetřili a „překvapivě“ si proti němu nevedli vůbec špatně. Elitní bojovník UFC, který s nevídanou lehkostí přemohl své 4 soupeře a nedávno porazil i takového borce jakým je Gilbert Burns, tak od Kadyrovových synů i od diktátora dostával docela naloženo.

Místy to bylo až komické, když obtloustlý Kadyrov několikrát donutil Chimaeva odplácat na gilotinu a s vítězoslavným úsměvem jej nakonec pustil ze sevření.

Popisek k videu je stejně tragikomický, jako samotné video: „Vnuci prvního prezidenta Čečenské republiky, Hrdiny Ruska Achmata-Chadjiho Kadyrova - Adam a Eli se setkali tváří v tvář s bouří oktagonu. Přestože se jednalo pouze o přátelský zápas, čečenský vlk své soupeře svým obvyklým způsobem vyřídil a opět prokázal svou zručnost a chladnokrevnost v bojové aréně.“

„Navzdory svému impozantnímu a vynikajícímu soupeři si chlapci s Khamzatem v ničem nezadali ve svých dovednostech. Jak se na bojovníka sluší, analyzovali pohyby a slabiny protivníka a pak přešli do protiútoku. Na konci tréninku jsem neodolal pokušení vyzkoušet si své síly v přátelském souboji s naším drahým bratrem.“

To, že Kadyrov využívá sportovce a především bojovníky ke své propagandě, je všeobecně známo a v minulosti se velice rád ukazoval i po boku Khabiba Nurmagomedova, kterému dokonce daroval luxusní auto. Po nějaké době jejich vztah ale ochladl a Kadyrov si našel novou hračku v podobě Chimaeva.

Je však otázka, do jaké míry to Chimaev dělá dobrovolně a do jaké míry přistoupil na Kadyrovovy podmínky z obavy, že by se zhrzený diktátor mohl pomstít na jeho rodině, jejíž část v Čečensku stále žije. Možná se to totiž zdá absurdní, ale Kadyrov nejen, že nepřipouští žádnou opozici, ale ani žádnou kritiku nebo odpor. Své o tom ví dokonce i ruský legendární bojovník Fedor Emelianenko, který kdysi Kadyrova kritizoval kvůli pořádaným dětským MMA zápasům, kde jeho synové bojovali (a samozřejmě vyhráli – dokonce i na KO) v kleci proti jiným dětem. Krátce na to byla Emelianenkova 16letá dcera napadena lidmi napojenými na Kadyrova a skončila v nemocnici.

Možná se tak není co divit, že se Chimaev raději nechá zmlátit a potom s širokým úsměvem vyfotit po boku krvavého diktátora a nyní i válečného zločince, než aby riskoval pomstu na své rodině.

Zdroje:  mmamania.com

Nejnovější články