Nemáte zač, já vám toho Chimaeva proslavím! Diaz přiznal, že vzal fight s Čečencem z donucení

Nemáte zač, já vám toho Chimaeva proslavím! Diaz přiznal, že vzal fight s Čečencem z donucení Khamzat Chimaev vs. Nate Diaz | zdroj: FOTO: UFC

Do klece s Chimaevem se nechce skoro nikomu a Nate Diaz není výjimkou. Dokonce i naznačil, že by celou show mohl zruinovat.

O víkendu půjde stocktonský „gangster“ Nate Diaz pravděpodobně do svého posledního zápasu v UFC a na rozloučenou rozhodně nedostal žádnou „potravu“. Naopak byl předhozen hladovému čečenskému „Vlkovi“ Khamzatu Chimaevovi.

Spousta fanoušků i odborníků tohle pokládá za velký mismatch a nemusíte být zrovna Diazovým fandou, abyste o tohoto svérázného bojovníka neměli obavy. Chimaev je totiž rozjetý 27letý wrestler s neobyčejnou schopností dominovat soupeřům. V 11 zápasech nenašel přemožitele, a i když mu v jeho posledním souboji pořádně zatopil Gilbert Burns, všechny ostatní bojovníky porazil s rozdílem několika tříd a ještě ke všemu před limitem.

Naopak mladší z bratrů Diazů už má svá nejlepší bojová léta za sebou, a přestože vždy předvedl skvělý zápas, jeho výsledky nikdy nebyly příliš oslnivé. Navíc se souboj s Chimaevem odehraje ve welterové váze (77,1 kg), na níž Nate nevypadá úplně dobře stavěný.

V rozhovoru pro ESPN se Američan rozpovídal o tom, jak jej UFC do tohoto zápasu natlačilo, a že se s Chimaevem vlastně ani nechce utkat:

„To, do čeho mě teď uvrtali, je, že se chovají, jako bych si o ten zápas řekl, což se nestalo. Já ho nechci, nechtěl jsem a stále nechci. Ale je mi to u pr*ele, budu bojovat s kýmkoliv. Ale ten tlak je na něm. Raději by mě měl ukončit, protože je to další zabiják ve městě… protože jestli mu dám výprask, všichni řeknou ‚no, on nakonec nebyl nejlepší‘. Ale jinak mě nenechají jít,“ řekl Diaz, který už téměř rok žádá UFC, aby mu zrušili smlouvu a propustili jej. S UFC není americký bojovník vůbec zadobře, ale podle kontraktu mu pořád zbývá ještě jeden zápas, který musí odbojovat, pokud by chtěl ještě někdy zápasit v jiných organizacích.

„Tenhle zápas není ani o tomhle týpkovi, je to o tom proslavit ho,“ má jasno Nate. „Je to o proslavení toho s*áče. A já si řekl: ‚Ok, vy mě nenecháte odejít, protože jsem tady ten nejlepší bojovník, ledaže by mě někdo sejmul. Musím pro vás někoho proslavit? Ok, dobře, nemáte zač. Pojďme ho proslavit, UFC. Nemáte zač, Dubaji. Nemáte zač, vy všichni s*áči ve vaší zemi. Nemáte zač. Tohle je pro mě jen poločas, právě teprve začínám.“

Ačkoliv s Natem určitě není lehké vyjít, šéf UFC Dana White na něj musí být opravdu pořádně naštvaný, když mu na rozlučkový zápas dal právě Chimaeva, který je oprávněně velkým favoritem. Nate ale nemá v povaze couvnout od výzvy a chce si zápas odbýt, aby mohl být volný. Už teď totiž chystá vlastní MMA organizaci s názvem „Real Fight“, ve které chce dělat promotéra.

„Proč se ke mně UFC chová tak bez respektu a dělá ze mě chlapa, který to má schytat? Do p*dele s ním, do p*dele s nimi, do p*dele se všemi,“ nebral si servítky Nate. „Tohle je pro mě teprve začátek. Tenhle zápas vám nepřináší UFC. Tenhle zápas vám přináší společnost Real Fight. Protože to není UFC, které proti sobě dá Natea Diaze s tím druhým – jakkoliv se vlastně jmenuje.“

Diaz bojoval naposledy minulý rok proti Leonu Edwardsovi, který se následně stal ve welterové váze šampionem. Ačkoliv tehdy Nate celých 5 kol prohrával a v zápase jako vždy dost krvácel, na konci pátého kola se mu podařilo "Rockyho" trefit a pořádně jím otřást. Místo následného ukončení se mu ale raději vysmíval a dost možná tak přišel o vítězství. To si ale Nate nárokuje tak jako tak alespoň ve své hlavě.

„A něco vám povím. Řekněme, že prohraju a dostanu výprask od toho s*áče, o kterém říkáte, že je to největší talent. Řekněme, že dostanu na p*del.. víte co? Pořád tady budete mít uvolněného bojovníka, který možná dostal nakládačku, ale je pořád druhým bojovníkem na světě, protože zpráskal šampiona welterové divize a prohrál s týpkem, o kterém tvrdíte, že je nejlepším bojovníkem. Tak pojďme na to, protože tlak je na tobě, s*áči. Je mi to u p*dele.“

Nate asi ví, že to s čečenským zabijákem nebude zrovna procházka růžovou zahradou, ale i tak má pravděpodobně pořád myšlenky na vítězství, které by mu udělalo o to větší radost, že by zároveň zhatil plány UFC na budování Chimaeva jako neporažené hvězdy. „Co kdybych jim to všechno zkazil… haha… to je to, co dostanete, že jste si se mnou tak dlouho hráli,“ řekl na závěr rozhovoru.

Také je ale možné, že se Nate v zápase nebude nijak extra snažit a pokud jej bude Chimaev demolovat, zkrátka zápas odplácá, sebere šek a konečně se rozloučí s UFC. U stocktonského "gangstera" člověk totiž nikdy neví.

Zdroje:  mmafighting.com , YouTube - ESPN

Nejnovější články