Trenér Nicka Diaze prozradil, v jakém stavu nastoupil do zápasu s Lawlerem. Většina normálních lidí by ani nevstala z postele

Trenér Nicka Diaze prozradil, v jakém stavu nastoupil do zápasu s Lawlerem. Většina normálních lidí by ani nevstala z postele Robbie Lawler vs. Nick Diaz | zdroj: Profimedia

Nick Diaz není obyčejným bojovníkem. Do zápasu s nebezpečným Robbiem Lawlerem šel ve zdravotním stavu, v jakém by většina z nás raději zamířila do nemocnice.

Bratři Diazovi jsou ve světě MMA legendárním pojmem. Jen málokdo je v kleci tak houževnatý a má takovou výdrž jako právě Nate a Nick. A právě starší Diaz znovu ukázal, že pokud jde o odolnost, není moc bojovníků, kteří by mu mohli konkurovat.

Trenér Cesar Gracie totiž nedávno prozradil, co předcházelo Nickovu zápasu s Robbiem Lawlerem, který se uskutečnil minulý rok v září. Tehdy se Diaz vracel zpět do oktagonu po 6 letech, ale v odvetném zápase s veteránem Lawlerem nevypadal moc dobře. Jeho údery postrádaly razanci a i když vydržel odolávat až do třetího kola, nakonec šel po předním háku k zemi a nechtěl dál pokračovat.

Nickův špatný výkon se ale dostal do úplně nového světla, když se ukázalo, že do zápasu nastoupil se dvěma vyhřezlými krčními ploténkami, které mu dokonce působily necitlivost v rukách.

„Nick šel do zápasu s pěkně pochroumaným krkem,“ řekl Gracie pro Submission Radio. „Robbie je skvělý, tvrdý bojovník. A Nick si vedl skvěle. A pak jste viděli, jak v průběhu zápasu tak nějak slábne. Takže Nick měl nedávno operaci... před sedmi týdny. Před zápasem mu praskly dvě ploténky v krku. Takže měl necitlivé ruce. Proto se mu nepodařilo udělat váhu na 77 kg. Bojoval ve střední váze, protože bylo nemožné trénovat. Neměl prostě žádnou sílu. Neměl to, na co jste u Nicka Diaze zvyklí.“

Za normálních okolností (a u normálních lidí) by dvě vyhřezlé krční ploténky a necitlivost rukou automaticky znamenaly klidový režim, vyvarování se prudkých pohybů a v podstatě jakéhokoliv sportu. Jenže Diaz si prý takový luxus nemohl dovolit.


„Nick v podstatě ten zápas musel vzít,“ pokračoval Gracie. „Tížila ho spousta věcí. Lidé nevědí, že atletická komise ve Vegas stále požadovala své peníze… vzpomínáte na test na marihuanu, kterým jsme neprošli?“ připomněl Gracie trest pro Diaze z roku 2015. Za marihuanu tehdy vyfasoval zákaz zápasení na 5 let a pokutu 165 tisíc dolarů, což bylo posléze sníženo na 18 měsíců a 100 tisíc dolarů. Přestože byla v mezidobí marihuana vyřazena ze seznamu zakázaných látek, Nevadská sportovní komise tuto pokutu požadovala i nadále.

„'Budete si to muset odečíst z výplaty za zápas,'„ vyprávěl Gracie, co mu řekli lidé z komise. „A Nick tehdy opravdu nepodepsal nejlepší smlouvu na světě. A tak se stalo to, že mu lidé z UFC řekli: ‚Zaplatíme ti víc peněz, ale musíš zápasit tady a v tomhle termínu.‘ Bylo to tak, že když ten zápas nepřijmeš, budeš příště zápasit skoro zadarmo.“

„Lidé samozřejmě vědí, není to žádné tajemství, že měl v minulosti nějaké problémy s daněmi. Musel zaplatit tu pokutu, to prostě musel udělat. Nick byl zády u zdi. A byla to jedna z těch nešťastných věcí, kdy prostě musel bojovat. A to se stalo. Byla to jedna z těch věcí v životě a on se pochlapil a udělal to. Dokázal to,“ řekl obdivně Gracie.

Po zápase si Nick ale nechal krční páteř spravit a vypadá to, že ještě v oktagonu neřekl poslední slovo: „Takže jsme nakonec mohli podstoupit operaci a dali mu do krku titanové ploténky. Takže se teď díky tomu cítí skvěle. Jako kdyby se nám vrátil starý Nick, což je opravdu dobře. Takže teď čekáme na doktory. Další schůzku má myslím příští měsíc a potom by měl dostat povolení začít znovu tvrdě trénovat. Protože teď může jenom běhat a mlátit do lap a tak. Ale rozhodně chce bojovat. A z UFC mi nedávno volali a ptali se na Nicka. Jsou před námi docela zajímavé možnosti zápasů.“

Jestli Nicka Diaze ještě uvidíme bojovat, doufejme, že to bude za normálních okolností a nastoupí v mnohem lepší formě. Ve svých 39 letech už totiž dávno nemusí nic dokazovat a vydělat peníze by snad mohl i jinými způsoby.

Zdroje:  YouTube Submission Radio , mmafighting.com

Nejnovější články