Vítězný návrat se nekonal. Nick Diaz ve třetím kole odstoupil kvůli zranění

Vítězný návrat se nekonal. Nick Diaz ve třetím kole odstoupil kvůli zranění Robbie Lawler - Nick Diaz | zdroj: Getty Images

Nick Diaz předvedl s Robbie Lawlerem na turnaji UFC 266 parádní přestřelku, kterou ale bohužel přerušilo zranění.

Bývalý vyzyvatel welterové váhy UFC a veliký propagátor marihuany Nick Diaz po šesti letech stanul opět v oktagonu, kde se v odvetě utkal s ex-šampionem Robbiem Lawlerem, kterého v roce 2004 ve fantastickém zápase dokázal knockoutovat.

A hned od začátku bylo na co koukat. Diaz do toho od prvních vteřin vlétl jako uragán a okamžitě se pokusil o kop z otočky, jenž mu ale vůbec nevyšel. Lawler ho tak natlačil až k pletivu, kde vypálil několik velice tvrdých a nepříjemných úderů, ze kterých se ale Diaz poměrně bez problémů oklepal a vrátil se doprostřed klece.

Téměř celé první kolo probíhalo ve frenetickém tempu a byli jsme svědky mnoha parádních a rychlých výměn. Ani jeden z borců si totiž nechtěl vůbec nic darovat a bylo vidět, že se snaží do svého výkonu dát úplně všechno. Po úvodní části měl lehce navrch Diaz, který se několikrát pustil do velice efektivních výpadů a svého soupeře si od sebe dokázal díky dlouhým pažím držet v dostatečné vzdálenosti. Lawler nabral bodíky především v posledních vteřinách, když dostal Diaze opět pod tlak u jedné ze stěn oktagonu.

Do druhého kola naskočil aktivněji Lawler, který opět sázel na tvrdé kombinace a několikrát oponenta zasáhl přímo na játra. Diaz se snažil odpovídat, ale postupně ho trochu začalo dohánět šestileté zápasové manko. Zadýchával se čím dal tím víc a několikrát si potřeboval vytvořit veliký odstup, aby nabral alespoň trochu kyslíku. I tak ale dokázal stále nebezpečně zaútočit a Lawlerovi zařídil několik horkých chvilek. Ukončení jsme se však nedočkali.

Třetí část měla velice rychlý průběh. Po další slušné třicetivteřinové přestřelce se Diaz z ničeho nic zřítil k zemi a vypadalo to, že ho Lawler trefil na bradu. Celá situace byla ale daleko smolnější. Diaz se totiž začal držet za nohu a naznačoval rozhodčímu, že nemůže pokračovat. Ten byl tak nucený ke zklamání většiny fanoušků zápas ukončit a bylo vidět, že ani Lawler nemá z takového vítězství úplnou radost.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený MMA (@extendomma)

„Tohle jsem vůbec neočekával. Byl to zábavný souboj a je škoda, že to skončilo takhle,“ řekl Lawler v pozápasovém rozhovoru. „Vždycky jsem měl k Diazovi veliký respekt. Vždycky jsem ho považoval za skvělého bojovníka. Přišli jsme sem bojovat a chtěli jsme ukázat show a za to si ho cením.“

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články