Brazilská tvrďačka Andrade je zpátky ve hře, Calvillo zničila v prvním kole

Brazilská tvrďačka Andrade je zpátky ve hře, Calvillo zničila v prvním kole Cynthia Calvillo - Jessica Andrade | zdroj: Getty Images

Jessica Andrade si se Cynthií Calvillo poradila přímo famózně a po zápase oznámila velice zajímavé plány do budoucna.

Bývalá slámová šampionka Jessica Andrade se na dnešním turnaji UFC 266 představila v parádním světle, čímž alespoň částečně napravila poslední prohru (TKO) proti držitelce titulu muší váhy Valentině Shevchenko. Krásným vítězstvím nad Cynthií Calvillo si navíc udržela druhou nejvyšší pozici v divizním žebříčku.

Andrade se už delší dobu honosí přezdívkou „Beranidlo,“ kterou získala díky svému tvrdému a neústupnému stylu. Ten ostatně předvedla i dnes. Calvillo v první minutě skvělým pohybem vytlačila až k pletivu, kde jí okamžitě trefila do nohy nepříjemným calf kickem. Američanka se sice také snažila zaútočit několika kopy, ale chyběla jim razance a především přesnost.

V půlce úvodní části začala navíc Andrade zatápět pod kotlem. Svou soupeřku naháněla jako lovnou zvěř a několikrát jí zasypala tvrdou kombinací úderů. Calvillo se v tu chvíli nezmohla ani na kontrování a pouze ustupovala po obvodu klece.

V poslední minutě jí ale Brazilka natlačila až k jedné ze stěn, kde jí začala nekompromisně a freneticky bušit do hlavy. V tu chvíli už bylo téměř jasné, že je vymalováno, což během několika vteřin před koncem prvního kola usoudil také rozhodčí, který zápas ukončil. Neskutečně dominantní výkon od Jessicy Andrade.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený eFighTech (@efightech)

Andrade tak uhájila pozici jedničky muší divize, což by ji teoreticky mohlo zajistit odvetu proti Shevchenko. Jihoameričanka však v pozápasovém rozhovoru prozradila, že by se nyní ráda vrátila do slámové váhy, kde by se chtěla utkat s Zhang Weili nebo nynější šampionkou Rose Namajunas, která jí před rokem připravila o pás. Uvidíme, jak tato vyjednávání dopadnou.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články