Nate Diaz prozradil, že se kdysi málem porval s Danou Whitem

Nate Diaz prozradil, že se kdysi málem porval s Danou Whitem Nate Diaz a šéf UFC Dana White | zdroj: Profimedia

Být promotérem největší světové MMA organizace má svá rizika, obzvlášť pokud nejsou vaši zaměstnanci spokojeni.

Na víkendovém UFC 279 v Las Vegas se pravděpodobně dočkáme jednoho velkého loučení, vytoužený poslední zápas si ve slavné organizaci odškrtne Nathan Diaz. Do čeho se vrtne poté, zatím není jasné, už si ale požádal o promotérskou licenci a nedávno také prozradil, že by si rád vyzkoušel i klasický box a jiu-jitsu.

Šéf UFC Dana White se v průběhu let nechal opakovaně slyšet, že jednání s Natem a jeho starším bráchou Nickem nikdy nebyla jednoduchá. Stále ale samozřejmě doufá, že se mu jednu ze svých největších hvězd podaří přesvědčit, aby neodešla. Pokud se to nepovede, je prý připraven se rozloučit. "Odbojoval pro nás neuvěřitelné bitvy a byl velmi důležitou částí naší společnosti po hodně dlouhou dobu. Co víc bych od něj mohl chtít. Pokud je připraven udělat z toho svůj poslední zápas, přeju mu vše nejlepší," řekl během setkání s novináři.

Že vztah mezi šéfem a bojovníkem nebyl vždy růžový, potvrdil i Diaz, který v rozhovoru pro ESPN zavzpomínal na incident z roku 2014, kdy se s Whitem náhodou potkali na after party po skončení populární reality show The Ultimate Fighter.

"Jednou jsem v klubu málem zmlátil Danu Whitea, to jste měli vidět. Kecal blbosti. Měli byste se ho na to zeptat. Mlel kraviny a já jsem se s ním hádal. Byl jsem na něj naštvaný," prozradil Diaz s úsměvem. Když se ho prý tehdy Dana neurvale zeptal, jak se vede, nebral si servítky a upřímně mu odpověděl, že chce víc peněz a také lepší zápasy. Není divu, ačkoliv totiž Nate momentálně patří mezi největší hvězdy MMA, tehdy tomu tak nebylo a za zápas měl základní odměnu 16 tisíc dolarů.

V UFC přitom tou dobou sloužil už 7. rok a díky své nezaměnitelné povaze si získal spousty fanoušků, jeho výplaty přesto patřily k nejmenším v organizaci. Když ale v roce 2016 jako náhradník na poslední chvíli zaskočil do souboje s Conorem McGregorem a ve druhém kole ho škrcením donutil odklepat, vše se natrvalo změnilo. Od té chvíle si mohl diktovat podmínky a dokonce si od něj White nechal dát pověstnou "stocktonskou facku".

O jak moc vážnou roztržku tehdy v nočním klubu šlo, se už asi nedozvíme. Když se na ni novináři zeptali Whitea, zčervenal a se smíchem odpověděl: "Údajně, údajně... Pili jsme." Zlá krev mezi nimi ale naštěstí nezůstala.

Diazův poslední tanec si vychutnáme v neděli ráno našeho času. Ačkoliv bude Chimaev obrovským favoritem, Nate rozhodně není bez šance. Pokud by se mu podařilo zvítězit, kdo ví, možná by se nechal ukecat k prodloužení smlouvy, obzvlášť kdyby titul stále držel Leon Edwards, kterého loni málem porazil.

Zdroje:  ESPN , Tisková konference UFC

Nejnovější články