White si rýpnul do Diaze: V posledních 6 letech vyhrál 1 zápas, měl by jít bojovat s Jakem Paulem

White si rýpnul do Diaze: V posledních 6 letech vyhrál 1 zápas, měl by jít bojovat s Jakem Paulem Nate Diaz | zdroj: Profimedia

Vypadá to, že posledního zápasu Nathana Diaze v UFC se jen tak nedočkáme. Jednání zřejmě nejdou dobře a populární americký bojovník se už vidí spíše v boxerském ringu, kde na něj čeká pohádková výplata.

Američan Nate Diaz sice patří k největším hvězdám UFC, ale jednání s ním nejsou nikdy jednoduchá, protože má svou vlastní hlavu a v ní svět, ve kterém je nejlepším bojovníkem. Ve smlouvě mu teď zbývá poslední zápas a podle jeho vyjádření je nadmíru jasné, že se pak vydá jiným směrem. Poslední twít ukazuje na boxerský ring, kde by se rád střetl s nechvalně známým youtuberem Jakem Paulem.

"UFC propusťte mě teď prosím, nebo mi dejte zápas s kýmkoliv v červenci nebo srpnu. Mám větší blbosti na práci," napsal Diaz a připojil video Paula, jak knockoutuje Tyrona Woodleyho. Youtuber ihned reagoval, že by si to s Natem klidně rozdal v kleci a byl jeho posledním soupeřem v UFC, navíc by to prý udělal zadarmo. Whiteovi vzkázal, že podmínky zná - "zaplať bojovníkům víc a dej jim zdravotní péči."

Po posledním zápase v UFC už Diaz neúnavně volá dlouhé měsíce. Naposledy jsme ho v oktagonu viděli loni v souboji s Leonem Edwardsem. Ve vzduchu pak sice visel duel s Dustinem Poirierem, kterému nechybí ani pořádný příběh, ale organizaci se zřejmě nezamlouval a vedení doufalo asi spíše v závěr trilogie s Conorem McGregorem. To ale pro změnu odmítá Nate, nelíbí se mu totiž, že Ir v poslední době nic nevyhrál. Další volbou pak nejspíš byl/je Khamzat Chimaev, který by Američana rád vyprovodil do důchodu.

Není se čemu divit, že je Diaz naštvaný na UFC, které ho teď brzdí v rozletu, uvědomuje si totiž potenciál na sklonku kariéry vydělat pořádný balík peněz v ringu. Na dobrém boxu si navíc zakládal, takže by mohl být prvním, kdo by Paulovi nadělil porážku, přestože by nejspíš nastoupil ve výrazné váhové nevýhodě.

Na téma Diaz teď v rozhovoru pro The MacLife reagoval i šéf UFC. "Víte, mám Natea rád. Buďme ale upřímní, vyhrál jeden zápas v posledních 5 nebo 6 letech," začal White, podle nějž se tím Diaz dostal do zvláštní situace, kdy si ho na jednu stranu organizace váží, ale zároveň už si nemůže diktovat podmínky. "Nate se nevrátí a nebude bojovat s Kamaru Usmanem," odmítl šéf UFC, že by byl ochotný stocktonskému svérázovi nabídnout titulový zápas. "Měl by asi jít a bojovat s Jakem Paulem, to je zápas, který dává smysl," dodal na závěr.

Diaz samozřejmě okamžitě reagoval, že mu mají poslat propouštěcí papíry a doplnil také emotikony blonďatého chlapce a boxerky, čímž dal jasně najevo, že má o lukrativní "money fight" s Paulem zájem. Je tedy pravděpodobné, že se ho v budoucnu dočkáme, ještě předtím ale bude muset Nate s největší pravděpodobností absolvovat poslední MMA zápas. Jake si mezitím domlouvá dostaveníčko v ringu s Mikem Tysonem, který má podmínku, že se musí odehrát do konce letošního roku.

Zdroje:  themaclife.com

Nejnovější články