Diaz odmítá zápasit s McGregorem. Musel by nejprve někoho porazit, aby ukázal, že ještě umí bojovat

Diaz odmítá zápasit s McGregorem. Musel by nejprve někoho porazit, aby ukázal, že ještě umí bojovat McGregor a Diaz už se utkali dvakrát. Ve vzduchu tak visí trilogie. | zdroj: Profimedia

Frustrovaný Nate Diaz se připojil k Poirerovi a trvá na jejich společném duelu. Zbývá mu ale prý jen plivání ohně na internetu.

Vypadá to, že irský bouřlivák Conor McGregor se v dohledné době nedočká souboje s žádným ze svých dlouhodobých soků. Už na začátku tohoto týdne jsme vás informovali, že čtvrtý společný zápas odmítl  Dustin Poirier, k němuž se minulou noc připojil také Nate Diaz.

Diaz v podcastu Adam’s Apple naznačil, že hlavním důvodem, proč nechce dokončit fanoušky dlouho očekávanou trilogii, je především Conorova ošklivá zlomenina nohy, po které už sice aktivně trénuje, ale termín jeho návratu je zatím velice nejistý. Podle Natea to tak není aktuální téma, protože by McGregor musel také něco vyhrát, aby prokázal, že stále umí bojovat a má tedy před sebou ještě spoustu práce.

Diaz v podcastu také znovu poukázal na fakt, že má s UFC nasmlouvaný už jen jediný zápas, jenž by rád uspořádal právě s Poirerem. Ten ostatně v pondělí sám prohlásil, že tento fight se mu v nynější době jeví jako nejlogičtější.

„Ano, je pravda, že už mám smlouvu na jediný fight,“ potvrdil Diaz. „A s Dustinem bych klidně bojoval hned. Uvidíme však, co se stane příští měsíc. Něco se změní a lidé začnou vyhrávat a dělat něco zábavného. Jsem si jistý, že v tu chvíli to bude všechno jinak.“

Otázkou však je, co na to vedení nejslavnější MMA organizace na světě, protože Diaz už se přes osm měsíců (od porážky s Leonem Edwardsem) neobjevil v kleci. S ostatními kolegy tak vyvolává souboje alespoň na sociálních sítích, kde se s nimi často pouští do divokých slovních přestřelek, což dává za vinu právě UFC.

„Musím na ně plivat tímhle způsobem, protože se s nimi nemůžu střetnout fyzicky,“ řekl Diaz. „Nevím, co se to děje a je mi to pěkně protivné. Mám na sociálních sítích větší sledovanost než ostatní lidé a stejně mě nenechají bojovat. Tak co mám dělat? Musím na ně s*rát alespoň přes internet.“

Přesto Diaz doufá, že se situace brzy vyřeší a konfrontace s Poirierem se dočká. V jednom z nedávných rozhovorů dokonce prozradil, že prodloužení smlouvy není na pořadu dne a že by mohl být tento zápas jeho rozlučkovým před odchodem do sportovního důchodu.

S kým a kdy bude nakonec Nate bojovat ale zůstává ve hvězdách. On sám podle všeho trvá na Poireirovi, ale McGregorův dlouholetý trenér John Kavanagh pro britský server Daily Mirror projevil velkou víru v to, že se Nate nakonec ve své derniéře utká právě s jeho svěřencem, jenž už před sebou zřejmě také nemá moc dlouhou kariéru.

„Určitě by to byl způsob, jak to vše ukončit. Myslím, že Conorovi už také zbývá jen zápas nebo dva. A on a Nate jsou prostě něco jako Batman a Joker. Vždycky půjdou proti sobě a je skoro jedno, kdo z nich vyhraje. Jsou to prostě dokonale vytvoření protivníci. Bylo by krásné tuto trilogii nakonec vidět.“

Zdroje:  Daily Mirror , YouTube - Adam's Apple

Nejnovější články