Neznámý muž se v metru pustil do křížku s mistrem jiu-jitsu a za chvíli se mu musel omluvit

Neznámý muž se v metru pustil do křížku s mistrem jiu-jitsu a za chvíli se mu musel omluvit Renzo Gracie je bývalým MMA i BJJ zápasníkem a nyní úspěšným trenérem. Rozhodně to ale není žádný beránek. | zdroj: Getty Images

Je jen malá pravděpodobnost, že když už vyvoláte rvačku, bude to s bývalým zápasníkem UFC a legendou v brazilském jiu-jitsu. V newyorkském metru se ale přesně tohle stalo.

Vyvolávat rvačku na ulici obvykle není moc dobrý nápad, ale pouštět se do šarvátky s někým, kdo mluví portugalsky a na uších má pořádné „karfioly“ už hraničí s nominací na Darwinovu cenu. I tak se ale najdou takoví, kteří to zkusí, jako se to stalo před pár dny v newyorském metru.

Tam se neznámý Afroameričan utrhl na dva Brazilce, ať spolu přestanou hovořit portugalsky a mluví anglicky. Bohužel netušil, že oba dva muži jsou držitelé černých pásů v brazilském jiu-jitsu a jeden z nich je dokonce známý bojovník a trenér Renzo Gracie, který pro ránu na ulici nechodí daleko, a jen tak si něco líbit nenechá.

Hádka tak vyeskalovala ve rvačku, v níž ale neznámý muž Gracieho překvapil, vzal jej do kravaty a prudce jej strhl na zem, což muselo být pro ostříleného Brazilce dost potupné. Má za sebou celou řadu MMA zápasů a ačkoliv už je mu 55, stále trénuje. Jakmile se tedy ocitl na zemi, okamžitě přebral iniciativu, přišpendlil agresora k zemi a nasadil mu škrcení.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený C H O K E L A B (@choke_lab)

Sám Renzo se k incidentu následně vyjádřil a řekl, že útočník si myslel, že ho on i jeho kamarád v portugalštině pomlouvají a chtěl po nich, ať mluví anglicky. Tomu se Gracie vysmál a celá situace se zvrhla ve rvačku, kde neznámého rváče dostal do škrcení arm-triangle a on ho začal prosit, ať z něj sleze, že nemůže dýchat. Předtím, než tak Gracie učinil, donutil svého soka, aby se omluvil a nakonec mu řekl: „Vidíš, jsi hodný kluk. Proč tohle děláš? Proč jsi tak neslušný?“

Nutno říct, že sám Renzo není žádný beránek a v rodině Gracie, která přivedla brazilské jiu-jitsu na svět, platí za největšího rváče a provokatéra. Už v MMA zápasech se choval dost nesportovně, jako třeba když několikrát kopnul do judisty Bena Spijkera, kterého předtím uškrtil do bezvědomí a poté mu ještě stoupnul na krk. Také plivnutí na Shungo Oyamu během zápasu na turnaji PRIDE 21 určitě nebylo gesto hodné gentlemana.

Brazilský bojovník a nyní trenér se však nevyhýbá ani konfliktům na ulici, před pár lety se spolu se svými kumpány porval v jednom z newyorských nočních klubů a zlomil tam ruku místnímu vyhazovači, za což byl odsouzen k obecně prospěšným pracím. Nabízí se tak otázka, jak moc byl Gracie tentokrát v právu a jak moc sám celou situaci zbytečně eskaloval.

Zdroje:  mmanews.com

Nejnovější články