Chimaev vs. Burns 2? V Brazílii by se možná mohla odehrát odveta jednoho z nejlepších letošních zápasů

Chimaev vs. Burns 2? V Brazílii by se možná mohla odehrát odveta jednoho z nejlepších letošních zápasů Chimaev a Burns spolu svedli jednu z nejlepších bitev roku 2022 | zdroj: Profimedia

Gilbert Burns by rád bojoval na turnaji doma v Brazílii, chybí mu však soupeř, a tak se přihlásil starý známý Khamzat Chimaev.

Až se zanedlouho bude bilancovat nad nejlepšími zápasy letošního roku, zcela jistě padne zmínka také o dubnové bitvě mezi Khamzatem Chimaevem a Gilbertem Burnsem. Zaslouženě, Brazilec byl prvním, kdo s čečenským vlkem v kleci udržel krok a ukázal, že jde taky jen o člověka z masa a kostí. O odvetě se sice nijak zvlášť nediskutovalo, jelikož UFC plánovalo Chimaeva protlačit do titulového zápasu, situace se však změnila a vypadá to, že by rematch mohl proběhnout na únorovém turnaji v Brazílii.

Burns by se rád ukázal před domácím publikem, nedaří se pro něj ale najít soupeře. V jednom z posledních rozhovorů tedy prošel celou špičku welterové divize a vyzval všechny, kteří nemají domluvený žádný zápas a mohli by se soubojem s ním souhlasit. O Chimaevovi předpokládal, že bude bojovat s Colbym Covingtonem, to ale zřejmě neplatí, protože "Borz" nadhodil odvetu:

"Pokud Alex není připraven, aby byl zabit, tak na to pojďme v Brazílii znovu, tentokrát ve váze do 84 kg," navrhl Chimaev, který původně doufal, že by v Riu mohl vyzvat Pereiru o titul střední divize, což mu ale vedení po prvotním nadšení neposvětilo a rádo by ho vidělo až v březnu proti Colby Covingtonovi, což ale hladovému "Vlkovi" připadá jako příliš dlouhá doba.

Burns by očividně neměl s odvetou problém. "Jakákoliv váha," odpověděl. Záležet teď tedy bude na matchmakerech. Brazilec dnes na sociálních sítích uvedl, že již se zástupci organizace mluvil a zítra by měli oznámit soupeře. Pravděpodobně se ale vydají jinou cestou než je Chimaev, který by podle posledních fotek měl zamířit spíše do polotěžké divize. Druhá výhra nad Gilbertem by ho navíc v podstatě nikam neposunula.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Khamzat Chimaev (@khamzat_chimaev)

Zdroje:  Twitter - Khamzat Chimaev , Instagram – Gilbert Burns

Nejnovější články