Masvidal třikrát vycouval z našeho zápasu, tvrdí Burns a je ochoten doma bojovat takřka s kýmkoliv

Masvidal třikrát vycouval z našeho zápasu, tvrdí Burns a je ochoten doma bojovat takřka s kýmkoliv Gilbert Burns | zdroj: Profimedia

Bývalý titulový vyzyvatel Gilbert Burns naznačil, že před ním Jorge Masvidal utíká. Dočkal se od něho ostré reakce a popření, k zápasu však přesto pravděpodobně nedojde.

Gilberta Burnse jsme měli čest vidět v kleci naposledy v parádní bitvě s Khamzatem Chimaevem na UFC 273. Z tohoto souboje sice „Malý tvrďák“, jak by se dala přeložit jeho přezdívka Durinho, odešel poražen na body, ale skvělým výkonem proti do té doby dominantnímu Chimaevovi si vysloužil pochvaly ze všech stran. Mnozí fanoušci si tak jistě přáli vidět tohoto Brazilce v akci znovu co nejdříve, což se zdálo velmi reálné, zvláště se spekulacemi o připravovaném zápase s Jorge Masvidalem. Zůstalo však pouze u dohadů, protože jsme se žádného oficiálního oznámení nedočkali.

Nahlédnutí do celé situace teď poskytl sám Burns, jenž na twitteru před pár dny zveřejnil následující zprávu:

"Jen abyste věděli, UFC mi třikrát nabídlo zápas s Masvidalem. Poprvé to mělo být 12. listopadu, to prý potřeboval více času. Po druhé 10. prosince, to řekl, že se mnou chce bojovat v Brazílii v lednu, a na to teď řekl zase ne! Myslím, že to písmeno B v jeho BMF pásu nejspíš znamená něco jiného,“ napsal s narážkou na Jorgeho symbolický opasek (The Baddest Motherfucker), který dostal po zápase s Natem Diazem.

Masvidal, který má od zmíněné výhry nad Diazem tři porážky v řadě a na krku navíc obvinění z napadení Colbyho Covingtona, se v poslední době věnoval hlavně podpoře kandidatury Rona DeSantise na guvernéra Floridy a k MMA se příliš nevyjadřoval. Burnsův příspěvek se jej ale evidentně dotknul a tak na svém instagramu zveřejnil poměrně dlouhou reakci:

"Takže se musím vyjádřit k té malé d**ce, na kterou obvykle nemám čaš. Ale dneska si na tebe chvilku najdu, Gilberte. Huntere Campbelle, jestli tohle slyšíš, můžeš té d**ce říct, že jsem nikdy nesouhlasil s listopadem, prosincem ani s lednem. Mám nějaké soudy a různé věci, kvůli kterým jsem nemohl rozhodnout, kdy budu bojovat. Dneska mám ale o dost lepší zprávu, takže hádej co? Jestli chceš, klidně ti nakopu p***l, když bude Leon Edwards obhajovat ten zk****ný pás v Anglii. S radostí z tebe vymlátím duši, Gilberte. Jestli nechceš, tak drž hubu. Protože jsi sr**ka. Neuděláš vůbec nic. Když mě uvidíš na ulici nebo v kleci, a oba to víme, požádáš mě o společnou fotku a řekneš, že jsou to jen hovadiny, aby se prodávaly PPV. Takže drž k***a hubu.“

Dojde tedy ke zmíněnému zápasu? Pravděpodobně ne, Masvidal jmenovitě nezmínil, že by byl ochotný nastoupit už v lednu na UFC 283, kde naopak Gilbert určitě bude. Navíc jeho soudní líčení kvůli napadení Covingtona, jenž mělo proběhnout teď v listopadu, bylo znovu odloženo, tentokrát až na březen. Bude tak mít nejspíše opět jiné starosti, než řešit přípravu na Burnse. Je taky třeba dodat, že pro Jorgeho by šlo o velmi těžkého soupeře a se svými třemi porážkami v řadě by pro něj mohl tento souboj reálně znamenat konec kariéry.

S kým se tedy brazilský tvrďák ukáže na domácím turnaji? To v tuto chvíli ještě není zřejmé, dle svých slov ale nemá problém bojovat s kýmkoliv, včetně zápasníků nacházejících se v žebříčku hluboko pod ním. Běhěm rozhovoru pro MMA Underground si vtipně otevřel seznam bojovníků welterové divize a začal je po jednom vyjmenovávat a vyzývat:

„Šílené je, že v divizi není teď moc volných fighterů… Máme tady Belala Muhammada, ten nemá nic domluveného, měl bych zájem, ale má za sebou výhru v Abú Dhabí. Nemá pro něj teď smysl cestovat až do Brazílie na dost těžký zápas, to chápu. Khamzat nejspíš bude bojovat s Colbym. Stephen Thompson má jít s Kevinem Hollandem. Geoff Neal s Shavkatem. Sean Brady teď prohrál, klidně s ním půjdu, když je volný. Vicente Luque, s tím bojovat nebudu (Burnsův týmový parťák a dobrý kamarád, pozn. red.) Potom Masvidal. Pak Michael Chiesa, jestli nemá zápas, budu s ním bojovat. Neil Magny, ten mě vyzýval, budu s ním taky bojovat. Potom Pereira, další Brazilec, budu s ním bojovat, je to super chlap, mám ho rád. A Daniel Rodriguez, taky s ním budu bojovat,“ zakončil svou etudu Durinho.

Pokud si pouze nedělal legraci, byl by mezi bojovníky chvályhodnou výjimkou, takže doufejme, že se UFC podaří mu někoho z tohoto dlouhého seznamu na 21. ledna do Rio de Janiera domluvit.

Zdroje:  Instagram , Twitter , MMA Underground

Nejnovější články