„Byla tam spousta chyb,“ tvrdí Usman o posledním výkonu Chimaeva. Pro „Vlka“ má radu

„Byla tam spousta chyb,“ tvrdí Usman o posledním výkonu Chimaeva. Pro „Vlka“ má radu Kamaru Usman | zdroj: Profimedia

Khamzatův výkon se šampionovi Usmanovi sice líbil, ale v jeho stylu viděl spoustu chyb, které by sám rychle potrestal. Budoucímu potenciálnímu soupeři navíc udělil jednu radu.

Strhující zápas mezi čečenským „Vlkem“ Khamzatem Chimaevem a brazilským tvrďákem Gilbertem Burnsem, který zvedl nejednoho fanouška ze židle, neušel ani šampionovi Kamaru Usmanovi, který zatím vládne své welterové divizi neohroženou a pevnou rukou. I tomu se zápas líbil a ocenil oba aktéry za skvělé výkony. Nelíbilo se mu však, že většina fanoušků před zápasem odepisovala takového zkušeného borce jakým je Burns, což šampion považuje za neuctivé:

„Byl to velmi, velmi dobrý zápas. Myslím, že oba chlapi přišli připraveni nejlépe jak mohli a ten zápas to ukázal. Myslím, že hodně lidí neprokazovalo Gilbertu Burnsovi dostatečnou úctu.

„Máte takového kluka (jako je Chimaev), který přijde a dělá obrovský rozruch a každý o něm mluví, a to je skvělé – je to skvělé pro sport a je to skvělé pro lidi jako jsem já. Ale bylo to neuctivé vůči chlapovi jako je Gilbert Burns, který do toho dal roky, dal do toho čas, bojoval s těmi nejlepšími, aby se dostal na vrchol divize a teď jej tak trochu zavrhujete,“ řekl Usman, který Burnsovi dokonce před zápasem s Chimaevem pomáhal s přípravou.

„A abych byl upřímný, myslím, že kdyby Gilbert udělal jen maličké změny, tak ten zápas mohl úplně v pohodě vyhrát – a myslím, že on to teď ví taky.“

Khamzat Chimaev vs. Gilbert Burns Khamzat Chimaev vs. Gilbert Burns | zdroj: Profimedia

Chimaev těsným vítězstvím nad Burnsem vyskočil z 11. místa na druhou příčku v žebříčku welterové váhy a je velice blízko titulové šanci. Zatímco před zápasem s Burnsem byl "Borz" pasován na favorita i v případném zápase s Usmanem, teď už je favorizován zase šampion. Ten, stejně jako ostatní, viděl, že také čečenský „Vlk“ je jen z masa a kostí a že také dělá chyby, které by mohl využít při vzájemném střetnutí.

Rozhodně (na něm hledám chyby), a to je to, co taky mám dělat. Je to moje práce. Tak to hraju, tak to dělám,“ řekl Usman. „Pokaždé rozpitvám každou situaci a stejně jsem to udělal i v tomto zápase. Ale byla tam spousta chyb, o kterých jsem věděl, že tam byly od začátku. Jenom proto, že je lidi neviděli a nevěděli o nich, protože předtím dostal jen jednu ránu, tak to neznamená, že tam nejsou. Stoprocentně tam pořád byly. A samozřejmě, dostal jsem lepší indikace toho, jak by se on snažil poprat s tím, co bych přinesl já.“

Chimaev v zápase s Burnsem ukázal, že mezi ty nejlepší rozhodně patří, a že bude problémem pro každého, kdo s ním bude bojovat. Šampion se však téhle výzvy nebojí, i když přiznává, že čečenský bojovník si v zápase se zkušeným Burnsem vedl velice dobře:

„Vždycky jsem říkal, že to co mě odlišuje, je můj mozek, moje inteligence,“ prohlásil Usman. „To mě odlišuje od ostatních bojovníků. Gilbert je velmi, velmi tvrdý bojovník a to také ukázal. Pořád ještě má co ukázat, není u konce a pořád je na vrcholu divize. A Khamzat určitě udělal skvělou práci. Respekt k tomu klukovi, udělal skvělou práci proti takovému soupeři. Nic mu z jeho úspěchu neberu.“

Zároveň má pro Chimaeva jednu radu zadarmo: „Myslím, že kdybych mu měl poradit, řekl bych mu, aby se nenechal unést svým vlastním hypem, protože se zdá, že se mu to začalo dít.“

Usmanovi však Chimaev momentálně žádné vrásky na čele nedělá, protože šampion už má o dalšího soupeře postaráno. Konečně se podruhé utká s Leonem Edwardsem a i když je teď Khamzat velice blízko titulové šanci, chce se šampion soustředit na to, co má před sebou:

Chimaev udělal skvělou práci, tím, že porazil druhého chlapa v divizi. Takže ano, jestli má tohle být další zápas po Edwardsovi, tak to bude další zápas. Ale teď se soustředíme na Edwardse,“ vzkázal šampion a jednička v žebříčku bez rozdílu váhy.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články