Mladý dagestánský dravec volá po souboji s Davidem Dvořákem, chce se přes něj probít do top 10

Mladý dagestánský dravec volá po souboji s Davidem Dvořákem, chce se přes něj probít do top 10 Muhammad Mokaev se raduje z první výhry v UFC | zdroj: Profimedia

Chce se stát nejmladším šampionem v dějinách UFC, a tak talentovaný Muhammad Mokaev nehodlá ztrácet čas a aktivně si snaží najít vysoce postaveného soupeře. Na mušku se mu dostal David Dvořák.

Je mu teprve 21 let, mezi amatéry neměl konkurenci a čistý štít drží Muhammad Mokaev i mezi profíky. Dokonce si dovolil odmítnout první nabídku od UFC. Poprvé se tam ukázal až před pár týdny na turnaji v Londýně a potvrdil, že v budoucnu nejspíš pořádně zamíchá kartami na špici muší váhy (56,7 kg), když Codyho Durdena sestřelil naskočeným kolenem a následně ho už za necelou minutu donutil odklepat gilotinu.

Sebevědomý mladík ale nechce trpělivě čekat a postupně se probíjet nahoru, chce se totiž stát nejmladším šampionem v historii UFC. Tím je zatím stále Jon Jones, kterému se to povedlo ve věku 23 let a 8 měsíců. Mokaev ale ví, že není čas ztrácet čas a tak se aktivně snaží najít nějakého vysoce postaveného soupeře. Nejprve to zkoušel na Novozélanďana Kai Kara-France, který má ale po posledním vítězství titulovou šanci na dosah a riskovat s nováčkem určitě nebude.

To zřejmě pochopil i Mokaev a prostřednictvím sociálních sítí vyzval Davida Dvořáka, kterému sice poslední zápas nevyšel, ale stále zůstává na desáté příčce divize a po jeho zádech by se tedy mladý dagestánský dravec mohl v případě vítězství vyšplhat do top 10.

"23. července? Dost času na to, aby sis připravil svůj wrestling? Pojďme na to, podepiš smlouvu!" napsal v příběhu na Instagramu, v němž Davida označil. "Undertaker" se ale do podobného vyjednávání o zápasech zřejmě nechce nechat zatáhnout a výzvu zatím nechal bez reakce. Mokaev se ale nevzdává. "Je opravdu top 10? Nebo je to jen číslo?" rýpnul si na Twitteru, s největší pravděpodobností se ale bude muset zaměřit na někoho jiného.

Zdroje:  Twitter Muhammad Mokaev

Nejnovější články