Asi čte jen titulky, zlobí se Smith na Pereiru, dokonce si na něj postěžoval Teixeirovi

Asi čte jen titulky, zlobí se Smith na Pereiru, dokonce si na něj postěžoval Teixeirovi Anthony Smith | zdroj: Profimedia

Někdy stačí málo, aby byl oheň na střeše. V UFC se tak kvůli banalitě rozhořel nový spor, který snad pomůže urovnat Glover Teixeira.

Když Anthony Smith dostal na tiskové konferenci od novinářů otázku na Alexe Pereiru, který nedávno přestoupil do jeho váhové kategorie (93 kg), upřímně odpověděl, že už tam nepůsobí tak hrozivě jako ve váze do 84 kilo, kde působil oproti ostatním opravdu mohutně. Dodal ale, že Brazilec má schopnosti, díky nimž bude speciální nehledě na tělesné proporce.

Pereira ale kritiku nevzal vůbec dobře a natočil vlastní video, kde Smithe zkritizoval a dokonce ho označil, za vyčpělého veterána, který už ničeho nedosáhne, a tak jen pomlouvá ostatní, aby se o něm mluvilo. Bylo tedy jen otázkou času, než Američan zareaguje.

"Budu upřímný, včera jsem psal Gloverovi, co to sakra je?" prozradil Anthony v podcastu Sirius XM's, že kontaktoval Teixeiru, který Pereiru trénuje. "Protože se snažím přijít na to, jak se k tomu postavit. Jakože vytrhl něco z kontextu, čte jen titulky? Nebo si opravdu poslechl to, co jsem říkal? Protože já jsem v podstatě řekl, že je stejně velký jako všichni ostatní. Myslíte si, že kdybych řekl, že Islam Makhachev je v lehké váze stejně velký jako všichni ostatní, tak na mě za to bude naštvaný? Ne. Celá moje pointa byla v tom, že v 93 nebude mít takovou výhodu ve velikosti jako měl v 84. To je celé. Podle mě to není nic tak šíleného, nebo se pletu?"

"Celá otázka totiž zněla – Tys také přecházel z 84 do 93, jaké jsou tedy tvé zkušenosti, čemu tam Alex může čelit, a jaké vidíš rozdíly? A já na to řekl, že rozdíl je v tom, že už nebude největším chlapem v divizi, že se z největší střední váhy na světě stala normální polotíha."

Smith ale také připomněl, že chválil Brazilcovy dovednosti v postoji a uvedl, že polotěžké divizi přidává jeho příchod na atraktivitě.

Jelikož však Pereira angličtinu moc neovládá, je možné, že Američanovo původní vyjádření špatně pochopil, anebo prostě vycházel jen z článků v rodné portugalštiny, které mohly být zavádějící. Mezi oběma bojovníky je teď každopádně dost zlá krev, a kdo ví, třeba si v budoucnu budou muset vzájemný respekt zasloužit vzájemným soubojem v oktagonu. V nejbližší době na něj ale s největší pravděpodobností nedojde, neboť zatímco Smithovi se moc nedaří, Alex by měl s Jiřím Procházkou zabojovat o titul.

Zdroje:  Twitter - MMA on SiriusXM

Nejnovější články