„Černá bestie“ se utká s „Predátorem“. Souboj o šampiona těžké váhy UFC proběhne v létě

„Černá bestie“ se utká s „Predátorem“. Souboj o šampiona těžké váhy UFC proběhne v létě Jairzinho Rozenstruik - Francis Ngannou | zdroj: Profimedia

Prezident UFC Dana White potvrdil, že Derrick Lewis dostane v létě šanci bojovat o šampionský pás těžké váhy s Francisem Ngannouem.

Situace v těžké váze UFC byla poslední dobou zamotaná, ale šéf UFC ji konečně rozsekl. Poté, co Francis "The Predator" Ngannou sebral šampionský pás a taky pár mozkových buněk bývalému šampionovi Stipemu Miocicovi, když jej knockoutoval v březnu ve druhém kole, bylo téměř jisté, že se schyluje k epickému zápasu mezi Ngannouem a Jonem Jonesem.

Jones je mnohými považován za nejlepšího MMA bojovníka všech dob a poté, co se vzdal titulu v polotěžké váze a ohlásil přechod do těžké divize, šéf UFC Dana White mu slíbil, že jakmile bude připraven, dostane okamžitě možnost bojovat o titulový pás.

To se ale nestalo. Jones si totiž za zápas s Ngannouem řekl o mnohem větší výplatu, než jakou mu je White ochoten dát a ani jedna ze stran nechce ustoupit.

Šanci na titulový zápas tak dostane druhý muž v žebříčku těžké váhy, Derrick „The Black Beast“ Lewis, což teď potvrdil i šéf UFC:

„Pracujeme na tomto zápase. Ten zápas (Lewis vs. Ngannou 2) se uskuteční toto léto,“ prohlásil Dana White.

Lewis se s Ngannouem utkal už před třemi lety, kdy tehdy v jednom z nejnudnějších zápasů v historii UFC, vyhrál na body. Oba bojovníci disponují obrovskou silou v úderech a oba si toho byli vědomi. Ani jeden tehdy nechtěl udělat žádnou větší akci, kterou by se mohl odkrýt a dostat KO, takže kolem sebe v podstatě jen kroužili bez větší aktivity.

Teď to ale podle Derricka Lewise bude úplně jiný zápas a slibuje velice rychlé ukončení: „Bude to zábavný zápas. Oba jsme se z toho minulého zápasu poučili. Oba jsme se od toho zápasu zlepšili, takže to bude zábavný souboj. Bude to na pět kol a nebude to pět kol nudného zápasu, který vás uspí. Bude to pět kol pořádné rvačky, bude to zajímavé. Těším se na to,“ řekl Lewis pro ESPN.

Na druhou stranu ale Lewis nepředpokládá, že se bude jednat o velice dlouhý zápas a plánuje šampiona ukončit velice rychle:

„Říkám, že ho ukončím při první přestřelce, knockoutuju ho v první výměně. Skoro jsem knockoutoval Curtise Blaydese v první výměně, ale sedl na kolo a začal mi utíkat. Cítím, že pokud na mě půjde stejně jako chodí proti ostatním chlapům, především jak šel na Rozenstruika, tak pokud tohle zkusí na mě, určitě ho knockoutuju.“

Kdy se zápas uskuteční ještě není zřejmé, ale teď už je v podstatě jisté, že Jon Jones jde z kola ven a pokud se s UFC dohodne, bude si muset počkat na vítěze tohoto zápasu.

Zdroje:  BJPenn.com , espnmma.com

Nejnovější články