Chilan Bahamondes je horkým kandidátem na KO roku. Soupeře vypnul učebnicovým kopem z otočky

Chilan Bahamondes je horkým kandidátem na KO roku. Soupeře vypnul učebnicovým kopem z otočky Bahamondes zaskočil Robertse učebnicovým kopem z otočky. | zdroj: Profimedia

Na startovce UFC bylo tentokrát 11 zápasů. Jak se v tak velké konkurenci blýsknout? Ignacio Bahamondes zkusil pár vteřin před otočku a nezapomenutelné KO bylo na světě!

Chilan Ignacio Bahamondes se do UFC dostal teprve loni. V projektu Dana White's Contender Series, v němž šéf nejslavnější MMA organizace hledá nové talenty, se blýsknul nezapomenutelným KO front kickem. Už tehdy bylo jasné, že o tomhle teprve 23letém mladíkovi v budoucnu ještě hodně uslyšíme. Premiéra proti Kanaďanovi Makdessimu mu sice v dubnu nevyšla podle plánu a prohrál těsně 2:1 na body, teď ale dostal příležitost spravit si chuť.

Na druhou stranu klece se postavil Američan Roosevelt Roberts, který platí za dobrého zemaře. V úvodu to ale byl paradoxně on, kdo natrefoval více. Ve tváři Bahamondese se dokonce objevila krev. Mladý Chilan se tím ale nenechal nijak rozhodit, dostal se z klinče a ihned ukázal, že v postoji se přebít nenechá. Po tvrdém kopu na lýtko šel Roberts dokonce na okamžik k zemi. Od té doby pak už většinu času jen ustupoval a ojediněle zkusil šáhnout po takedownu. Veškeré pokusy mu ale Ignacio ubránil a první kolo šlo bodově jasně na jeho stranu.

Zatímco v prvním kole se Bahamondes držel základních technik, ve druhé pětiminutovce se začal osmělovat a zkusil kop z otočky na střed i na hlavu. Roberts používal prakticky jen přední jab a celý čas byl zády nalepený na kleci. Přesto, pokud byste si zápas zapnuli až v tuto chvíli, hádali byste nejspíš, že vyhrává, protože obličej Chilana byl celý od krve. Přesto byl mnohem aktivnější a opět vyhrál. 

Aby Robertse trenéři během přestávky nahecovali, tvrdili mu, že jde o vyrovnaný souboj. Zabralo to a do závěrečného kola vlétl velmi aktivně. Veškeré jeho pokusy o takedowny ale Bahamondes s přehledem bránil. Američan pak opakovaně končil na zemi sám a musel se na pokyn rozhodčího potupně vracet zpátky na nohy, kde ho však soupeř totálně ničil.

Dvacet vteřin před koncem chytil Bahamondes v postoji gilotinu. "Wow, to by bylo něco," pronesl v tu chvíli komentátor Paul Felder, protože samozřejmě netušil, co přijde vzápětí. Chilan submisi pustil, počastoval soupeře loktem. A osm vteřin před koncem vytasil kop z otočky jako vystřižený z učebnice. Parádní tečka za skvělým fightem, který by ale jinak pravděpodobně skončil v propadlišti dějin. Takto bude naopak Ignaciův kop pravděpodobně zařazen mezi nejlepší KO tohoto roku. Posuďte sami:

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články