Chris Weidman se do důchodu i přes prohry nechystá: “Jsem stále schopný velkých věcí“

Chris Weidman se do důchodu i přes prohry nechystá: “Jsem stále schopný velkých věcí“ zdroj: Profimedia

„All-American“ se cítí skvěle a nechce si připouštět, že by měl pověsit rukavice na hřebík.

Po jeho nedávné prohře KO, které dostal od Dominicka Reyese jej hodně lidí odepisovalo a posílalo do důchodu. A není se čemu divit. Chris Weidman prohrál 5 ze svých posledních 6 zápasů a všechny na KO nebo TKO. Taková bilance by asi nebyla příjemná pro nikoho, a už vůbec ne pro bývalého šampiona, který byl do té doby neporažený. Hodně jeho kritiků (ale i fanoušků) tvrdí, že Weidman už není to co býval a hlavně, že jeho brada už nevydrží to co zamlada. Pětatřicetiletý Weidman však v rozhovoru s Arielem Helwanim jakékoliv myšlenky na důchod vyvrátil.

„Určitě budu pokračovat, ani neuvažuju o ničem jiném. Cítím se skvěle. Když půjdu do důchodu, chci vědět, že jsem tomu sportu dal všechno. Prošel jsem si peklem, měl jsem 23 operací, ale teď se cítím dobře. Cítím, že jsem stále schopný velkých věcí. Nevím jak moc dlouho mi ještě zbývá, asi ne tak moc dlouho, ale teď ještě končit nebudu“.

Svou poslední prohru popsal Weidman docela výstižně: „Je to určitě na houby – výhra nad ním by mi asi dala titulový zápas s Jonesem, ale prohra… byla devastující.“

O tom, jestli bude Weidman pokračovat v polotěžké váze nebo se vrátí do své domovské střední váhy není Weidman rozhodnutý. „Ještě jsme to s trenéry neprodiskutovali. Můžu jít do střední, polotěžká byla taky v pohodě, nebylo to tak stresující a cítím, že můžu porazit kohokoliv. Ale musíme to s trenéry prodiskutovat“.

Ohledně svoji schopnosti ustát soupeřovy rány je však Weidman optimistický: „Myslím, že pokud bojovník dostane takové KO, které jej totálně vypne a dostane jich takových víc, tak jeho brada asi nebude to co bývala. Ale já jsem nikdy nebyl úplně vypnutý. Pamatuju si všechno a myslím, že mě se to úplně netýká. Pořád si myslím, že dokážu ustát úder palicí do hlavy a pokračovat dál.“

Na Weidmanovu obranu se dá říct, že všechny jeho prohry byly proti špičkovým soupeřům a navíc jeho poslední prohra byla s neporaženým vyzyvatelem v polotěžké váze, který měl výraznou fyzickou převahu. Na druhou stranu je možné, že Weidman už „to“ v sobě nemá a měl by si to připustit.

Jestli bývalý šampion patří do starého železa nebo se mu jeho comeback vydaří, se každopádně dozvíme už brzy. Weidman totiž svůj návrat do oktagonu plánuje v únoru nebo březnu příštího roku.

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články