Číňan Song sestřelil Brazilce KO brutálním zvedákem přímo na bradu a řekl si o legendu

Číňan Song sestřelil Brazilce KO brutálním zvedákem přímo na bradu a řekl si o legendu Song Yadong sestřelil Moraese v 1. kole KO | zdroj: Profimedia

Volný pád brazilského bojovníka Marlona Moraese pokračuje, počtvrté v řadě tvrdě padl a v UFC nejspíš končí. Číňan Song naopak stoupá vzhůru.

Ještě donedávna patřil Brazilec Marlon "Magic" Moraes k nejlepším bojovníkům v bantamové váze UFC. V roce 2019 dokonce zabojoval o titul, na skvělého Henryho Cejuda ale nestačil. Následoval zápas s legendárním Jose Aldem, který vyhrál těsně v poměru 2:1 na body. Pak ale přišel pád.

TKO od nadějného Sandhagena, TKO od Fonta, TKO od Dvalishviliho. I přesto Moraes zůstával na desáté příčce oficiálního žebříčku. Dnes ale zřejmě přišel poslední hřebík do jeho pomyslné rakve v podobě tvrdého KO od vycházející čínské hvězdy Song Yadonga.

Už po 36 vteřinách trefil Song pravý tvrdý hák a Moraes šel málem k zemi. Ihned ale odpověděl tvrdým highkickem, aby Číňana varoval před bezhlavým útokem. Ten ho ale po kleci pronásledoval jako šelma raněnou zvěř. Brazilec byl ale stále nebezpečný a dočkali jsme se několika pěkných přestřelek. Yadongovy údery měly ale mnohem větší razanci a zdálo se, že pokud se čistě trefí, bude z toho nejspíš KO. To se potvrdilo v čase 2:06, kdy Marlona poslal k zemi tvrdým zvedákem. Rozhodčí Keith Peterson naštěstí okamžitě zakročil, takže nebylo potřeba zbytečné dobíjení na zemi.

Zápas byl rovněž manifestací generační obměny. Zatímco 33letý Moraes si po 5 letech bude muset nejspíš hledat nové angažmá, 24letý Song by měl pravděpodobně ze 14. místa poskočit do nejlepší desítky. Po zápase vyzval někdejšího šampiona Dominicka Cruze (aktuálně 7.), který je zároveň velkým rivalem Yadongova týmu Alpha Male.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články