Conor McGregor oznámil konec kariéry

Conor McGregor oznámil konec kariéry Connor Mcgregor | zdroj: Profimedia

Konec. Tečka. Hvězdná kariéra jedné z největších a nejkontroverznějších osobností MMA asi dosáhla finále.

Conor McGregor oznámil konec kariéry. Jen tak mimochodem na Twitteru zveřejnil tuto zprávu: "Hej lidi, rychlé oznámení. Rozhodl jsem se dnes odejít od sportu, který je formálně znám jako smíšená bojová umění. Všem svým starým kolegům přeji příjemnou budoucnost v soutěži. Nyní se připojují k bývalým bojovníkům, kteří už do důchodu odešli. Piňacolády na mě, kamarádi!".

Nejedná se o první Conorovo prohlášení, protože už v roce 2016 řekl: "Díky za peníze, rozhodl jsem se skončit mladý". Následovaly ale zápasy, v nichž porazil Natea Diaze a totálně zničil Eddieho Alvareze. Teď ohlásil konec podruhé. Po deseti letech tvrdých bojů. Jednadvacet výher, osmnáct KO a čtyři prohry. To je vizitka irského srdcaře, který získal jako historicky první fighter tituly UFC v dvou rozdílných váhách během jednoho roku.

Do historie se ovšem zapsal i velikou kontroverzí. Házení plechovek po Diazovi, urážky Andreho Filiho nebo napadení autobusu jsou jen střípky z mnoha "blikanců". Jedním z posledních bylo rozdupání mobilu fotícího fanouška a  následný pobyt na policejní stanici.

Otázkou je, jak moc je toto ukončení myšleno vážně. McGregor je také známý tím, že na sebe velice rád strhává pozornost a může jít pouze o další promyšlený krok k věčné slávě. Do nedávna bylo totiž zmiňováno vyjednávaní dalších zápasu, což potvrdil i ve včerejší Show Jimmyho Fallona, kde prozradil, že pracuje na domluvení zápasu na červenec letošního roku...

Zdroje:  Bloody Elbow

Nejnovější články