Cormier prozradil, kdo je podle něj nejlepším bojovníkem lehké váhy. Nikdo s ním ale nechce bojovat

Cormier prozradil, kdo je podle něj nejlepším bojovníkem lehké váhy. Nikdo s ním ale nechce bojovat zdroj: Profimedia

Je nejlepší a všichni se jej bojí. Daniel Cormier má o nejlepším bojovníkovi lehké váhy jasno.

Věci v lehké divizi UFC se daly do pohybu, když byl o víkendu konečně korunován nový šampion Charles Oliveira, který ve famózním zápase porazil Michaela Chandlera na TKO ve druhém kole. S titulem šampiona mu byl ale také namalován na záda pomyslný terč a za sebou má celou smečku hladových vlků, kteří si brousí zuby na šampionský pás.

Jedním z nich je také Islam Makhachev, který je týmový parťák a dlouholetý kamarád bývalého šampiona Khabiba Nurmagomedova. Ten Oliveirovi po vítězství pogratuloval, ale také vzkázal, že si pro titul brzy přijde:

„Gratuluji Charlesi, opatruj ten pás pro mě. Uvidíme se brzy,“ napsal na Twitter Makhachev.

Jenže cesta k pásu je pro dagestánského talentovaného bojovníka těžší, než by se na první pohled zdálo. Makhachev je momentálně na desáté příčce lehké váhy a rád by se posunul kupředu, jenže žádný z výše postavených bojovníků se s ním nechce utkat. S touto zprávou přišel Makhachevův přítel a komentátor Daniel Cormier:

„Nikdo s ním nechce bojovat. Islam je všechny rozmlátí, porazí je všechny. Vím jistě, že zápas s ním byl nabídnut Paulu Felderovi, byl nabídnut Rafaelu dos Anjosovi, byl nabídnut několika bojovníkům v top 10 a tihle chlapi s ním nechtějí bojovat. Nevím co víc může udělat, snad jen dál bojovat, vydělávat peníze a vypracovat si cestu k titulu. Hodně mi to připomíná Kamaru Usmana, když šel za titulem.“

Je třeba upřesnit, že zápas mezi Makhachevem a dos Anojsem se měl odehrát už dvakrát, ale pokaždé byl pro nemoc obou borců zrušen. Jinak je však pravda, že Makhachev je ve svých zápasech velice dominantní. Má v podstatě stejný styl jako Khabib Nurmagomedov, který spočívá ve skvělém wrestlingu (Makhachev je mistrem světa v Sambo) a v absolutní kontrole svých soupeřů na zemi, kde je nebezpečný jak submisemi, tak i údery. Jeho styl je tak velice nepříjemný a působí mnohým bojovníkům značné problémy.

Z 20 profesionálních zápasů prohrál Makhachev jen jednou, když si před 6 lety nalétl na pravý hák Adriano Martinse. Od té doby má sedm výher v řadě a naposledy v březnu tohoto roku naprosto dominoval Drew Doberovi, kterému ve třetím kole nasadil arm-triangle z half-guardu. A Daniel Cormier, který s Makhachevem dlouhá léta trénoval ve slavném AKA gymu mu předpovídá velkou budoucnost a vidí jej jako budoucího šampiona:

„Věřím, že nejlepší lehkou váhou na světě je Islam Makhachev. Mám rád Dustina Poiriera, je můj oblíbenec, ale věřím, že Islam je nejlepší lehkou váhou na světě. Je nejlepší.“

To je velice odvážné tvrzení, především v tak nabité divizi, kde si na šampionský pás brousí zuby bojovníci jako je Poirier, Gaethje, Chandler, McGregor a nově také na třetí příčce Beneil Dariush. Na druhou stranu Cormier zná Makhacheva velice dobře a jako bývalý dvojnásobný šampion pravděpodobně umí ocenit kvalitního bojovníka. Nezbývá než počkat a dívat se, jak si Makhachev poradí s těmi nejlepšími z divize.

Zdroje:  BJPenn.com

Nejnovější články