Další čistka v UFC, loučí se celkem 7 bojovníků

Další čistka v UFC, loučí se celkem 7 bojovníků UFC | zdroj: Profimedia

UFC si chce udržet pověst "ligy mistrů", čas od času se tedy zbaví bojovníků a bojovnic, kteří nedokážou s elitní konkurencí držet krok. Pojďme se podívat na to, kdo to odnesl tentokrát.

Asi nejznámějším jménem na seznamu je Ilir Latifi. Švédský fighter to v UFC táhl celou dekádu a v rámci polotěžké divize (93 kg) svého času patřil do nejlepší desítky. V posledních letech se mu ale výsledkově nedařilo a nezachránil ho ani přechod do nejtěžší váhové kategorie. Celkově tak nejslavnější organizaci opouští s bilancí 9-7 a je možné, že ve 39 letech v MMA ještě neřekl poslední slovo.

Angažmá určitě bez problému najde také Makwan Amirkhani, McGregorův týmový parťák z SBG Ireland. 34letý Kurd z posledních 8 fightů vyhrál pouze 2, a tak jeho konec není žádným velkým překvapením.

UFC dále opouští Batgerel Danaa. Mongolský bojovník měl v rámci bantamové divize jednu chvíli parádně nakročeno, když po úvodní prohře další 3 soupeře vyřídil v prvním kole, jenže následující 3 duely prohrál a vedení usoudilo, že ho raději nechá jít.

V bantamu uvolní místo také Trevin Jones (v rámci UFC 1 vítězství, 4 prohry a 1 bez výsledku) a Tony Gravely (v UFC 4 výhry a 4 porážky).

Lehkou váhu opouští Omar Morales. Venezuelský bojovník se tam v roce 2019 probil přes Dana White's Contender Series, neporaženost si ale v UFC udržel pouhé dva zápasy a pak už vyjma jednoho duelu jenom prohrával.

Ve welterové váze uvolní místo Mounir Lazzez. Rodák z Tuniska se do UFC dostal v roce 2020 opravdu netradičním způsobem, když jeho přítel v restauraci zahlédl šéfa organizace a pustil mu video nejlepších momentů Lazzezovi kariéry. White byl tak nadšený, že "Snipera" angažoval. Jenže ten už v nejslavnějším oktagonu tak velký dojem neudělal a po 4 zápasech s bilancí 2-2 bude muset hledat nového zaměstnavatele.

 

Zdroje:  UFC

Nejnovější články