Adesanya věří Whittakerovi, že porazí Du Plessise a dojde na trilogii. Raději by ale potrestal Jihoafričana

Adesanya věří Whittakerovi, že porazí Du Plessise a dojde na trilogii. Raději by ale potrestal Jihoafričana Israel Adesanya se raduje z vítězství nad Alexem Pereirou | zdroj: Profimedia

Šampion UFC Israel Adesanya si sice vyhlédl příštího soupeře, jenže ten by nejprve musel projít přes skvělého Whittakera a Izzy nevěří, že se mu to povede. Už nyní tedy počítá s třetím zápasem proti Whittakerovi.

Trilogie mezi Austrálií a Novým Zélandem je na spadnutí. Alespoň tak to vidí současný šampion střední váhy UFC Israel Adesanya, který věří, že se zakrátko potřetí utká se svým rivalem Robertem Whittakerem.

Australan má na 8. července naplánován duel s Dricusem Du Plessisem a v případě vítězství má přislíbený zápas o titul s Adesanyou. Současný šampion by sice raději bojoval s „čerstvým masem“ v podobě rozjetého Jihoafričana, ale zároveň mu nedává moc šancí a cítí, že třetí zápas s Whittakerem je nevyhnutelný.

Poté, co Izzy senzačně knockoutoval svého největšího rivala Alexe Pereiru a vzal si titul zpět, musí řešit nedostatek kvalitních soupeřů. Pereira totiž oznámil přechod od polotěžké váhy, kde se utká s Janem Blachowiczem a většinu top bojovníků střední váhy Adesanya už minimálně jednou porazil.

Izzy chtěl tento problém vyřešit tím, že by dal rozjetému Du Plessisovi šanci ihned, ale UFC bylo proti a trvalo na eliminačním zápase mezi jihoafrickým bojovníkem a Whittakerem.

„Chtěl jsem zápasit s Du Plessisem v té podělané ‚Hvězdě Smrti‘ (Allegiant stadion v Las Vegas). Snažil jsem se. Možná ne na ‚International fight week‚ (8. července), protože to už bylo zaplněné, ale snažil jsem se to domluvit na později. Říkal jsem jim ‚Do pr*ele, dejte mi ho. Už je tady. Proč čekat?‘“

Zatímco mezi Adesanyou a Whittakerem panuje velká rivalita, ale přece jen lze od obou cítit respekt získaný ze dvou předchozích soubojů, mezi Izzym a Dricusem je velká nenávist. Izzy se nedávno nechal slyšet, že by „velice rád táhl jeho mrtvé tělo napříč Jižní Afrikou“. Tuto reakci vyvolalo Du Plessisovo prohlášení, že na rozdíl od ostatních, je on opravdový africký zápasník: „Já jsem africký bojovník. Já a Cameron (týmový parťák). My dýcháme africký vzduch. Probouzíme se v Africe každý den.“ Asi netřeba dodávat, že Adesanyu, který se narodil v Nigérii a jako malý kluk se s rodiči odstěhoval na Nový Zéland, tato slova pořádně naježila a slíbil tak Du Plessisovi odplatu.

„Tohle je ta hra, co hrajeme,“ řekl Izzy a analyzoval budoucí zápas: „Sakra, právě jsem si uvědomil, že to je na 3 kola. Procentuálně? Řekl bych, že Rob ho pravděpodobně ukončí. Hádám, že ho pravděpodobně sejme ve druhém kole, nebo ho prostě bude mlátit celá 3 kola. Dricusova jediná šance – nechci říkat, že nemá žádnou šanci, protože vždycky tady ta šance je, ale na Roba nemá. Myslím, že Rob bude rychlejší, bude na tom líp fyzicky, takže Dricus musí ten zápas udělat ošklivý. Ale Rob taky umí bojovat ošklivě, takže uvidíme. Upřímně, 70 %, že Rob vyhraje, ale raději bych chtěl Dricuse.“

Pokud by Whittaker vyhrál, bylo by těžké hledat někoho jiného, kdo by měl na titulovou šanci větší nárok. Rob sice s Adesanyou už dvakrát bojoval a poprvé dostal tvrdé TKO, ale druhý zápas už byl mnohem vyrovnanější a Izzy se musel pořádně ohánět, aby svůj titul uhájil.

Adesanya by chtěl obhajovat už v září na turnaji UFC 293, který se bude konat v Sydney, tedy na Whittakerově domácí půdě. Šampion si s tím ale vůbec neláme hlavu. „Ne (nevadí mi to). Myslím, že je tady jiný příběh. Je to nové město v Austrálii, jiný stadion. Jsem si jistý, že to bude krásný den. Mám rád Sydney. Bude to slunečný den,“ řekl sebevědomě Izzy.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články