Další Khabibův bratranec bude bojovat v UFC, udrží si svou neporazitelnost?

Další Khabibův bratranec bude bojovat v UFC, udrží si svou neporazitelnost? zdroj: Profimedia

Trochu to vypadá, že rodina Nurmagomedovů chce ovládnout nejslavnější MMA organizaci. Neporaženého Umara čeká premiéra na Bojovém ostrově.

Rodina Nurmagomedovů má bojování zkrátka v krvi. Nejznámější Khabib neochvějně vládne lehké váze a v hlavě už možná přemítá, komu v rodině by mohl předat nástupnické žezlo. A rozhodně má, z čeho vybírat. Loni se v nejslavnější MMA organizaci světa představil jeho bratranec Abubakar, jemuž ale premiéra nevyšla podle představ a musel odklepat už v prvním kole. O něco lépe se vede Saidovi, který ale prý není blízkým příbuzným šampiona.

A aby toho nebylo málo, rozhodlo se UFC angažovat také slibného Umara. Ten ve svých 24 letech zatím nasbíral 12 výher, polovinu z toho před limitem, a ještě nepoznal hořkost porážky. Doma v Dagestánu se připravuje pod vedením Khabibova otce a v USA samozřejmě po boku svého bratrance trénuje v American Top Teamu. Není se tedy čemu divit, že vyniká především v boji na zemi.

Na jeho poslední zápas z loňského roku se můžete podívat zde:

Dosud neporažený Umar rozšíří řady bantamové divize, kde to začíná překypovat zajímavými jmény - Aldo, Garbrandt, Yan či O´Malley, a v blízké budoucnosti se máme rozhodně nač těšit. Jestli se mladý Nurmagomedov vyškrábe až na vrchol teprve uvidíme, nejprve bude muset na Bojovém ostrově v Abú Dhabí prokázat své kvality v souboji s Nathanielem Woodem. Ten byl šampionem britské organizace Cage Warriors a v UFC se uvedl třemi výhrami před limitem. V posledním zápase proti zkušenému Dodsonovi sice zaváhal, ale určitě ještě neřekl poslední slovo a bude pro dagestánského nováčka těžkou vstupní zkouškou.

 

Zdroje:  Essentially Sports

Nejnovější články