Dan Ige utnul sérii proher parádním KO. Pak se slzami v očích přiznal boj s depresemi

Dan Ige utnul sérii proher parádním KO. Pak se slzami v očích přiznal boj s depresemi Dan Ige knockoutoval Damona Jacksona | zdroj: FOTO: UFC

Dan Ige po dlouhé době konečně vyhrál a bylo to opravdu ve velkém stylu. Za "walk off" knockout dostal navíc milionovou prémii.

Dan Ige je známý tvrďák, jehož zápasy vždycky slibují divácky atraktivní podívanou. Ačkoliv se mu v poslední době výsledkově nedařilo a prohrál 4 z 5 zápasů, vždy to bylo na body a proti špičce pérové divize. Nějaké spekulace o vyhazovu z UFC tady tedy nepřicházely v úvahu a tvrďák z Havaje zůstával dokonce na 13. příčce divizního žebříčku.

Damon Jackson šel do souboje s ním naopak se 4 výhrami v řadě, avšak nečelil ani zdaleka tak silným soupeřům. Po zádech Igeho by se ale mohl vyšplhat do nejlepší patnáctky a dostat se k dalším zajímavým soupeřům. Havajec mu ale od začátku dal rázně najevo, že to bude hodně těžký úkol.

Ige v postoji jasně dominoval a Jackson působil skoro až ustrašeně, kroužil po obvodu klece a do útoku se mu moc nechtělo. Bylo jasné, že klíčem k úspěchu pro něj bude přenést boj na zem. Tam koneckonců získal většinu ze svých 22 vítězství. Jenže přesně tohle Ige nehodlal dopustit.

Hned ze startu zkusil Jackson svázat boj do klinče, Ige mu ale dal údery jasně najevo, že takhle teda ne. Od té doby zůstával po většinu času v defenzivě, kroužil po obvodu klece a čekal na příležitost. A ta málem přišla, když bradu útočícího Dana těsně minul kolenem. Kdyby trefil, byl by z toho nejspíš horký kandidát na KO roku, jenže na kdyby se v MMA zápasech nehraje. Igeho to ani neodradilo od dalších útoků, slibně rozjetý zápas ale přerušilo „šťouchnutí do oka“. Nebylo sice prsty, takže souboj neměl být přerušen, to ale rozhodčí nemohl ve zlomku vteřiny postřehnout.

Tahle „křivda“ jako by Igeho rozpálila a po krátké pauze se zdál být ještě agresivnější. Jacksonem sice žádný z úderů výrazně neotřásl, Havajec ale jasně dominoval a své bodové vítězství v posledních sekundách prvního kola zpečetil ještě takedownem.

I ve druhém kole byl za agresora Ige, Jackson se ale čím dál tím více osměloval chodit do přestřelek. A právě to se mu 50 vteřin před koncem druhého dějství stalo osudným. Jakmile Ige levým hákem přesně trefil jeho bradu, věděl, že je hotovo a dal se na odchod. Parádní "walk off KO" a návrat na vítěznou vlnu ve velkém stylu.

"Skoro dva roky jsem nevyhrál a víte, že jsem tomuhle sportu zasvětil život. Má identita už dlouho leží ve vyhrávání. Prošel jsem si depresí, úzkostí a dělal jsem vše pro to, abych pro svou rodinu a svého syna vyhrál. Chci být dobrým vzorem a když vítězství nezískám, tak to stojí za houby, ale prostě musíš vždycky vstát, znovu a znovu," rozpovídal se Ige po zápase a oči se mu leskly dojetím. Zároveň ukázal, že ani tvrďáci jako on nejsou imunní vůči zdánlivě malichernému trápení. Radost mu jistě udělal i bonus 50 tisíc dolarů (více než milion korun).

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články