Dana White odhalil nálož zápasů pro UFC v Anglii. Chybět nebudou Edwards, Aspinall ani Pimblett

Dana White odhalil nálož zápasů pro UFC v Anglii. Chybět nebudou Edwards, Aspinall ani Pimblett Paddy Pimblett vs. Jared Gordon | zdroj: Profimedia

Už 27. července se UFC vrátí do Anglie, a tak je nejvyšší čas, aby šéf organizace Dana White začal oznamovat domluvené zápasy. Zaplnit arénu v Machesteru koneckonců asi nebude úplně snadné, akce se totiž časově přizpůsobí americkému trhu, takže bude probíhat od půlnoci do brzkých ranních hodin. Zatím to ale vypadá, že ponocování bude stát za to.

Leon Edwards vs. Belal Muhammad

Kdo jiný by měl v Manchesteru obstarat hlavní zápas večera než Leon Edwards, aktuální šampion welterové váhy, který táhne sérii 13 zápasů bez porážky. O moc hůř na tom není ani jeho vyzyvatel, ten má přemožitele nenašel v posledních 10 duelech. Zajímavosti souboji dodává i fakt, že se spolu oba pánové utkali již v roce 2021, tehdy měl sice navrch Angličan, nakonec to ale skončilo předčasně kvůli nechtěnému dloubnutí do oka a Belal od té doby neúnavně volal po odvetě, které se tedy nakonec dočká.

Tom Aspinall vs. Curtis Blaydes

Chybět samozřejmě nebude ani Tom Aspinall, který bude obhajovat prozatímní titul v těžké váze proti Curtisu Blaydesovi. I v tomto případě půjde o odvetu, první zápas ale nelze moc zohledňovat, protože trval pouhých 15 vteřin, pak Angličanovi vypovědělo službu koleno. Na druhou stranu jej Blaydes během pár vteřin až překvapivě dost natrefoval v postoji. Favoritem nicméně bude Aspinall, který je zvyklý kosit soupeře v prvním kole. Podaří se mu to i tentokrát?

Paddy Pimblett vs. Bobby Green

Svéráz Paddy Pimblett se střetne s veteránem Bobbym Greenem. Angličan je na vzestupu a Američan by pro něj měl být vstupenkou do top 15 lehké váhy, navíc patří k velice zábavným bojovníkům, takže nás zřejmě čeká show v oktagonu i mimo něj. V postoji by Pimblett Greenovi neměl stačit, pokud se mu ale povede přenést boj na zem, karta se zřejmě otočí.

Arnold Allen vs. Giga Chikadze

Allen je známý svou technickou precizností a houževnatostí, ještě donedávna se mohl chlubit sérií 10 vítězství v řadě, ze známějších jmen má ve sbírce skalpy Hookera či Kattara. V posledních dvou zápasech sice nestačil na Hollowaye ani Evloeva, stále se ale drží na šesté příčce pérové váhy, tedy ne úplně daleko od vytoužené titulové šance.

Bývalý elitní kickboxer Chikadze k ní ještě donedávna měl solidně nakročeno a jeho pověstný kop na žebra byl jednou z nejobávanějších technik v UFC. Jeho strmý vzestup ale zastavil Calvin Kattar. Gruzínský ninja se pak sice vrátil do vítězného sedla bodovou výhrou nad Caceresem, ale ve 36 letech už se jeho kariéra nejspíš pomalu chýlí ke konci, a pokud ji chce završit na vrcholu, potřebuje Allena ukončit před limitem.

Mohammed Mokaev vs. Manel Kape

Mladý supertalent Mokaev je neporažený a neskrývá ambice co nejdřív usednout na trůn muší váhy. K cíli už se pomalu blíží, aktuálně je na šestém místě divizního žebříčku. Výhra nad sedmým Manelem Kapem ho v něm sice nijak závratně neposune, pokud ale bývalého šampiona RIZINu působivě ukončí, bude mít pádný argument pro to, aby šanci zabojovat o titul dostal. Pro Kapeho platí to samé, v jeho případě ale cestu na vrchol komplikuje fakt, že měl v minulosti problémy splnit váhový limit. Na druhou stranu se přímo vyžívá v ostrém trashtalku, což mu může pomoct. Tenhle zápas slibuje dynamický a technický boj, který může mít významný dopad na budoucnost flyweight divize.

Nejnovější články