Lucie Pudilová zná další soupeřku, v červenci se utká s rozjetou Brazilkou a výsledek nejspíš rozhodne o její budoucnosti v UFC

Lucie Pudilová zná další soupeřku, v červenci se utká s rozjetou Brazilkou a výsledek nejspíš rozhodne o její budoucnosti v UFC Lucie Pudilová se do UFC vrátila vítězně, Wu Yanan porazila na TKO ve druhém kole | zdroj: Profimedia

Lucii Pudilovou čeká čtvrtý zápas z aktuální smlouvy a má doslova nůž na krku, pokud prohraje, v nejslavnější organizaci nejspíš opět skončí.

Druhá štace Lucie Pudilové v UFC bude pokračovat 20. července na turnaji v Las Vegas. Soupeřkou by jí podle neoficiálních zdrojů měla být Brazilka Luana Carolina, která má v nejslavnější organizaci bilanci 5-3, přičemž poslední dva zápasy vyhrála. Byla však zvyklá nastupovat v muší váze (56,7 kg), nyní se poprvé ukáže v bantamu (61,2 kg), což by mohla být menší výhoda pro českou bojovnici.

Luana Carolina je známá svým technickým postojovým stylem. Má silné a přesné údery, často využívá kopy a kombinuje je s boxerskými technikami, což jí umožňuje udržovat soupeřky na distanc a kontrolovat tempo zápasu. V klinčích je silná a umí efektivně pracovat na kleci, kde využívá své fyzické síly. I když není primárně wrestlerkou, má celkem dobrou obranu proti takedownům a daří se jí udržet zápas v postoji, kde je nejvíce efektivní.

Pro Pudilovou půjde o velmi důležitý zápas. Není žádným tajemstvím, že UFC většinou bojovníkům dává smlouvy na čtyři zápasy. Ten první se Lucii povedl, když Číňanku Yanan Wu zničila na zemi tvrdými lokty. Následně ale přišla sporná prohra 2:1 na body s Joselyne Edwards a na vítězství Pudilová nestačila ani ve třetím klání proti Ailin Perez, verdikt nezvrátila ani stížnost na to, že si Argentinka pomohla zakázanou infuzí.

Červencový duel proti Brazilce Carolině tak bude pro Pudilovou naprosto klíčový. Pokud by ho prohrála, mohla by přijít o angažmá v UFC. Vítězství by naopak pravděpodobně znamenalo prodloužení smlouvy a šanci dál se prosadit mezi elitou ženské bantamové váhy. Motivace do tréninku tedy české bojovnici rozhodně chybět nebude, ve vyhlášeném irském SBG gymu navíc určitě nasaje tu správnou atmosféru po boku Conora McGregora, jenž se připravuje na svůj comeback, který proběhne jen o tři týdny dříve.

Zdroje:  Agfight.com

Nejnovější články