Skvělý návrat české bojovnice! Lucie Pudilová ve svém comebacku do UFC ukončila Číňanku brutálními lokty

Skvělý návrat české bojovnice! Lucie Pudilová ve svém comebacku do UFC ukončila Číňanku brutálními lokty zdroj: Getty Images

Lucie Pudilová se vrátila do UFC ve velkém stylu. Ukázala zlepšení v grapplingu a taky že nezapomněla nic ze své tvrdosti.

Dva a půl roku trvalo Lucii Pudilové, než se dostala zpátky do UFC, ale její návrat stál za to. Česká bojovnice v UFC odzápasila celkem 8 soubojů, 3 vyhrála a 5 prohrála. Bohužel po páté prohře už jí i přes atraktivní výkony UFC neprodloužilo smlouvu.

Lucie tak našla nový domov v české organizaci Oktagon MMA a také přestoupila pod křídla slavného irského trenéra Johna Kavanagha do Dublinu, což se ukázalo jako správná volba. V Oktagonu se jí dařilo a pěti výhrami ze šesti zápasů si Lucie znovu vydobyla své místo v UFC, kde se dnes utkala s čínskou bojovnicí Wu Yanan.

Ačkoliv Lucie vždy preferovala především boj v postoji, kde se jí často dařilo soupeřky přestřílet svou tvrdostí a houževnatostí, na svém grapplingu v Irsku výrazně zapracovala a bylo to vidět hned v úvodu prvního kola. Po chvíli se totiž vrhla pro double leg takedown, který ji sice nevyšel, ale o chvíli později už přece jen dostala Číňanku na zem. Tam ji úspěšně kontrolovala v side control pozici, ale zároveň jí nenadělala moc škody. Ke konci kola se podařilo Číňance zvednout, když se Lucie chtěla dostat do mountu, ale i tak jí česká bojovnice nadále kontrolovala na kleci a první kolo určitě vyhrála.

I ve druhém kole tahala Pudilová za delší konec a v postoji měla nad čínskou bojovnicí navrch. V půlce kola ji dostala díky z klinče na zem a tam začala pracovat. Nejdříve ji vzala záda a snažila se o škrcení, ale to se jí nedařilo, tak přešla do side control, odkud Yanan častovala lokty. Svoji pozici nakonec vylepšila přechodem do mountu a následně backmountu. V ten moment Lucie ucítila krev a zapnula „Berserk mód“. Brutálními lokty začala Číňanku mlátit jak zběsilá a nepřestala dokud ji rozhodčí neodtrhl.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Nizal Nation MMA (@king_korn5)

Česká bojovnice tak svůj comeback nemohla provést lépe. Vyhrála na TKO a z vítězství měla upřímnou radost: „Nemůžu uvěřit, že jsem zpátky v UFC. Děkuji všem, kdo mi pomohli, děkuji svému týmu. Ahoj Česká republiko a dobré ráno Dubline!“

Lucie prozradila, že plán proti Číňance se povedl splnit do puntíku: „Strategie byla grapplit a jít si pro finiš. Před zápasem jsem říkala, že ji ukončím lokty a to se také stalo.“

Česká republika tak má vedle šampiona Jiřího Procházky a Davida Dvořáka znovu třetí želízko v ohni, které po dnešku vypadá, že není radno si s ním zahrávat.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články