Lucie Pudilová se vrací zpět do UFC! Česká bojovnice má už datum bitvy i jméno své soupeřky

Lucie Pudilová se vrací zpět do UFC! Česká bojovnice má už datum bitvy i jméno své soupeřky zdroj: Profimedia

Před 2 roky dostala z UFC vyhazov. Lucie Pudilová se však nevzdala a svými výkony se dokázala dostat zpět mezi ty nejlepší.

 

První česká bojovnice, která se dokázala dostat do UFC, jde po dvouleté pauze zpět do této nejprestižnější MMA organizace. Lucie Pudilová tuto novinu včera prozradila na svém instagramu:

„Ráda bych vám oznámila, že se vracím do UFC. Jsem nesmírně hrdá, že jsem se já, jako první Češka v UFC dokázala dostat zpět. To bych nedokázala bez Oktagon MMA. Dále bych chtěla poděkovat mému trenerskému týmu SBG Ireland pod vedením Johna Kavanagha… A manažera Sucker Punch. Děkuju Vám všem za podporu.“

Pudilová se do UFC dostala už v roce 2017 a v nejvyšší MMA lize na světě odbojovala 7 zápasů, přičemž 5 jich prohrála a 2 dokázala vyhrát. Její zarputilé výkony však i přes porážky budily velký ohlas a dvakrát dokonce česká bojovnice obdržela bonus za zápas večera.

Po čtyřech prohrách v řadě se ale UFC s Lucií rozloučilo a 27letá bojovnice si našla angažmá v domácí organizaci Oktagon MMA. Lucie se v Česku hledala a dlouho nemohla najít ten správný gym, který by jí vyhovoval. Nakonec se rozhodla pro slavný Straight Blast gym v Dublinu, pod vedením slavného trenéra Johna Kavanagha, který vychoval například Conora McGregora. Tato změna české bojovnici očividně prospěla a z tvrdé „mlátičky“, která chodí jen dopředu a zasypává soupeřky údery, se pod zkušeným vedením z Lucie začíná stávat komplexní bojovnice, která bojuje podle moderních trendů MMA.

To začala ukazovat i v Oktagonu, kde se jí poměrně dařilo a v MMA zápasech si připsala 5 výher a jedinou porážku. Toho si všimlo i UFC, které má o tvrdé bojovnice, které umí udělat dobré zápasy vždy zájem a vzalo tak Pudilovou zpět pod svá křídla.

Lucie je tak vedle Davida Dvořáka a Jiřího Procházky třetím českým želízkem v ohni UFC a vůbec první bojovnicí, která se dokázala do této organizace dostat zpátky po vyhazovu. Navíc je možné, že české barvy se v této organizaci brzy rozšíří i o další nadějné bojovníky, protože o smlouvu se zde utká také Matěj Peňáz a Tereza Bledá, která dokonce Pudilovou před dvěma roky porazila v hybridních pravidlech „Oktagon Underground“.

Lucie pro server Kaočko prozradila, že její zápas UFC naplánovalo na léto a dokonce už zná i soupeřku. Bližší podrobnosti ale v současné době nemůže prozradit a nezbývá než doufat, že do druhé šance v UFC vstoupí česká bojovnice tou pravou nohou.

Na Lucčin zatím poslední zápas, se můžete podívat zde:

Zdroje:  Instagram Lucie Pudilová , kaocko.cz

Nejnovější články