Lucie Pudilová se dostala na startovku velkého turnaje UFC 278, kdo se proti ní postaví?

Lucie Pudilová se dostala na startovku velkého turnaje UFC 278, kdo se proti ní postaví? zdroj: Profimedia

Lucii Pudilovou čeká v druhé polovině srpna návrat do prestižní UFC, postaví se proti Číňance, která má doslova nůž na krku.

Lucie Pudilová si brzy připíše další prvenství. Už dlouho se pyšní tím, že se jako první česká bojovnice dostala do UFC, zanedlouho se však bude povídat, že si jako první z tuzemské scény vydřela druhou šanci. Už v srpnu se totiž do prestižní zámořské organizace vrátí, a to hned na velký turnaj s číslem 278, na němž se v další obhajobě představí Kamaru Usman, ale také třeba José Aldo či Paulo Costa.

Vraťme se ale k Pudilové. “Příbramská střela” už nějaký čas ví, jakým směrem zacílit přípravu, jméno soupeřky nicméně doposud nemohla prozradit. Už je to ale oficiální. Pudilovou přivítá skoro o dva roky mladší Yanan Wu. Číňanka se bojovým sportům věnuje už od střední školy, první zápas v profesionálním MMA si připsala v roce 2013, kdy začala sbírat jedno vítězství za druhým. První porážku si připsala až o tři roky později při premiéře v ruské organizaci Fightspirit Championship. Červené políčko ale přepsaly další čtyři zelená, čímž si vysloužila pozvánku do UFC. To se psal rok 2017.

Nedá se ale říct, že by se Wu v zámoří dařilo. Hned první zápas s Ginou Mazany prohrála na body. Přesně o rok později sice zvládla reparát, když Lauren Mueller nasadila armbar, další tři zápasy ovšem znovu prohrála po rozhodnutí bodových rozhodčích. Naposledy bojovala 16. dubna, tehdy ji v těsném souboji porazila Mayra Bueno Silva.

Pokud se jedná o styl boje, Číňanka má základy v kickboxu, na univerzitě dokonce studovala obor zaměřený na bojový sport Sanda (čínský kickbox). Až na jeden případ si pro všechny své výhry došla před časovým limitem, v šesti případech šlo o technický knockout, pětkrát zvítězila na submisi. Hned čtyřikrát navíc rozhodla skrze armbar, pro tuto techniku má evidentně slabost. Wo je stejně vysoká jako Pudilová, obě bojovnice by měly mít i podobné rozpětí paží.

Obě ale půjdou do klece s trochu jinou motivací. Zatímco Pudilová bude chtít ukázat, že si druhou šanci od UFC opravdu zasloužila, Wu zase bude muset promotéry přesvědčit k prodloužení smlouvy, aby mohla v nejprestižnější organizaci na světě bojovat i nadále.

Turnaj UFC 278 se uskuteční 20. srpna v Salt Lake City. Právě závěr léta bude pro české fanoušky velmi zajímavý. Krátce po Pudilové odcestuje za velkou louži Matěj Peňáz, který bude bojovat o smlouvu v rámci Dana White's Contender Series, zápas je naplánován na 30. srpna. A pouhý týden poté čeká to samé také Terezu Bledou. České zastoupení v UFC by tak s trochou štěstí mohlo výrazně posílit.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články