Soupeřka Pudilové převážila o více než 2 kila, zápas je v ohrožení. S váhou měli problémy i další bojovníci

Soupeřka Pudilové převážila o více než 2 kila, zápas je v ohrožení. S váhou měli problémy i další bojovníci Lucie Pudilová | zdroj: Profimedia

Po dvou týdnech nás čeká další turnaj pod záštitou organizace Oktagon MMA. Znovu však došlo k problémům na váze, minimálně jeden ze zápasů je v ohrožení.

Stanovený limit nesplnila ani další soupeřka Lucie Pudilové. Caroline Yariwake se musela vejít do 61,7 kilogramu (při započítání půlkilové tolerance), váha ovšem ukázala rovných 64. Brazilka se tedy musela vrátit do sauny, je ale velmi nepravděpodobné, že by zvládla do hodiny vypotit 2,3 kilogramu. Pudilová naopak splnila naprosto bez problémů, váha ukázala 61,2.

“Příbramská střela” nijak neskrývala velké zklamání, opakoval se totiž scénář z vážení před turnajem Oktagon 31. Priscila de Souza tehdy převážila o 1,5 kilogramu. Trenér John Kavanagh zápas zrušil, odmítl dokonce i návrh na převážení v den zápasu. Pudilová tak možná znovu shazovala naprosto zbytečně.

UPDATE: Zápas nakonec bude.

Našli se i další hříšníci. Do limitu 52,7 kilogramu se nevešla Alessandra Pajuelo, soupeřka Moniky Chochlíkové, váha ukázala 53,2. Limit 70,5 kg nesplnil Iamik Furtado, s nímž se poměří Jakub Dohnal. “Africký lev” navážil 71,65 kg. O pouhých 100 gramů pak převážil Václav Mikulášek.

Je zajímavé, že stanovený limit plně využil Kamil Minda, který se představí v nejtěžší kategorii. Do maximálních 120 kil mu chybělo pouhých 200 gramů. Soupeř Tadej Dajčman byl zhruba o dvě kila lehčí. V těžké váze nastoupí také Jeremy Kimball (112,6 kg) a Thomas Narmo (115,3 kg).

Během vážení samozřejmě došlo na zajímavé momenty. Můžeme zůstat u Mikuláška, který si pro soupeře opět připravil malé překvapení, v očích mu totiž zářily hypnotizující čočky. Tomáš Meliš se ale nenechal vyprovokovat, nijak s ním nehnul ani taneček, po němž ho Mikulášek dokonce chytil za bradavky. “Baba Jaga” si neodpustila ani krátký proslov, zdá se, že na odpolední tiskové konferenci bude ještě horko.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Bez výstředností se obešli aktéři hlavního zápasu. Zatímco David Kozma se do váhového limitu vešel naprosto přesně, Petr Kníže dokonce o půl kilogramu podvážil. Vzájemný staredown byl sice intenzivní, oba si ale projevili respekt.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Závěrem zbývá pozvat na odpolední tiskovou konferenci, na níž chtějí promotéři představit chystané novinky. V multifunkční hale Gong se představí i hvězdy z dalších plánovaných turnajů, chybět nebude třeba Ivan Buchinger a jeho vyzyvatel Losene Keita, na slovní přestřelku se chystají také Karlos Vémola a Marpo. Oktagon Time startuje dnes v 16:00, vysílání můžete sledovat na YouTube.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články