Dana White zpochybňuje kvality jedné ze svých největších hvězd

Dana White zpochybňuje kvality jedné ze svých největších hvězd Sean O'malley miluje pozornost | zdroj: Profimedia

Co se týče popularity, patří Američan O'Malley mezi největší hvězdy UFC. Má ale na to poměřit se v kleci s těmi nejlepšími? White si to překvapivě nemyslí.

Od chvíle, kdy v roce 2017 vstoupil do oktagonu UFC, je doslova nepřehlédnutelný. Zatímco jedni Seana "Cukříka" O'Malleyho zbožňují, druzí mu nemůžou přijít na chuť. Talent se mu upřít nedá, ale mladý Američan ho zatím rád předvádí proti výrazně slabším soupeřům. Nahoru mezi elitu nespěchá, času má dost a i mnohem ostřílenější kolegy už teď popularitou zastíní. Naposledy si v souvislosti s tím rýpnul do ex-šampiona Dominicka Cruze, který podle něj musí těžko rozdýchávat, že je jeho zápas na startovce umístěn níže.

Přitom by O'Malley neměl problém přilákat k souboji do klece zvučnější jména. Když mu posledně odpadl soupeř, hlásili se dobrovolně, on však dal přednost nováčkovi Moutinhovi a ze zápasu udělal poměrně jednostrannou exhibici. Volbu soupeře odůvodnil tím, že není hloupý, aby za stejné peníze riskoval s lepšími bojovníky.

Sean O´Malley Sean O'Malley sice patří mezi nejvýraznější bojovníky UFC, výzvám se však zatím vyhýbá. | zdroj: Profimedia

"Není připraven, vy byste ho chtěli předhodit vlkům," odpověděl šéf UFC Dana White v rozhovoru pro Barstool Sports, proč proti Seanovi nepostaví lepší protivníky. "Netlačíš někoho nahoru tak rychle, pokud to není Khamzat Chimaev. To je chlap, kterého nemáš problém posunovat rychle. Však O'Malley před pár měsíci prohrál, takže mluvit o větších zápasech a těchhle blbostech... V sobotu večer to pro něj bude těžký zápas. V posledním fightu vypadal neuvěřitelně, předvedl precizní výkon. Myslím, že protože je Sean tak populární, tak tu pořád budou kritici, kteří toho kluka budou urážet."

Na víkendovém UFC 269 O'Malleyho (14-1) čeká Raulian Paiva (21-3). Ten není českým fanouškům neznámý, neboť se měl v létě utkat s Davidem Dvořákem, kvůli komplikacím s děláním váhy však musel odstoupit a následně byl nucen přestoupit do vyšší bantamové divize. Aktuálně jede na vlně 3 vítězství v řadě a bude patřit k nejlepším bojovníkům, kterým dosud mladý Američan v kleci čelil. V předchozím testu proti Kolumbijci Verovi selhal, nyní tedy bude mít šanci na reparát.

Brazilec by naopak mohl využít záře reflektorů a ukrást si vítězstvím trochu slávy pro sebe, podobně jako se to povedlo právě Verovi.

I kdyby ale O'Malley zvítězil KO v prvních vteřinách či jasnou dominancí na body, dál zřejmě bude lovit ve stejných mělkých vodách. "Razí si cestu způsobem, jaký se od něj očekává. Prostě ho nevezmeš, neotočíš a nepostavíš proti zabijákům. Takhle to nefunguje," vysvětlil White, přitom by se přímo nabízel "Cukříkův" souboj s Cody Garbrandtem, s nímž si dokonce během předzápasové tiskovky spontánně domluvil staredown.

Zdroje:  Barstoolsports.com

Nejnovější články