Daniel Cormier prozradil, s kým svedl nejtěžší zápas v kariéře, tohle jméno asi nikdo nečekal

Daniel Cormier prozradil, s kým svedl nejtěžší zápas v kariéře, tohle jméno asi nikdo nečekal zdroj: Profimedia

Daniel Cormier čelil během své kariéry těm nejlepším bojovníkům světa, jeden ho prý však vzal během zápasu na místa, kde nikdy předtím nebyl.


Jednoho z nejúspěšnějších bojovníků historie čeká o víkendu na UFC 252 pravděpodobně poslední zápas kariéry. Daniel Cormier se v něm potřetí utká se Stipe Miocicem a pokusí se získat zpátky titul šampiona v těžké váze. Spekulace, že by se pak za patřičnou finanční odměnu nechal zlákat ještě k uzavření trilogie s největším rivalem Jonem Jonesem, rázně utnul. Alespoň prozatím si totiž hodlá užívat zasloužený odpočinek.

Miocic - Cormier Miocic - Cormier | zdroj: Profimedia

Očekávalo by se, že na otázku, kdo byl jeho nejtěžším soupeřem, jmenuje DC právě jednoho z výše uvedených pánů. Oba sice vyzdvihl, ale na první příčku dal překvapivě švédského bojovníka, se kterým svedl v roce 2015 pětikolovou bitvu.

"Všichni byli těžcí soupeři. Samozřejmě Jones byl hodně tvrdý, Miocic taky. Ale řeknu Alexandera Gustafssona, protože té noci v Houstonu mě vzal do míst, kde jsem ještě nikdy nebyl. A to jsem si prošel pětikolovými zápasy nejenom s Jonesem, ale tehdy jsem byl opravdu dobitý. Měl jsem takové modřiny, že když jsem následující ráno ležel v posteli a moje čtyřletá dcera za mnou přišla, ptala se, co mi je."

  Daniel Cormier vs Alexander Gustafsson zdroj: Profimedia

Shodou okolností nedávno populárního "Maulera" jmenoval jako svého nejtěžšího soupeře také Cormierův rival Jon Jones. Ačkoliv se švédskému bojovníkovi nedávný comeback příliš nepovedl, tohle uznání od bývalých soupeřů mu možná dodá vzpruhu.

DC se zatím plně soustředí na druhou odvetu s Miocicem, se kterým to mají 1:1. Ukončit kariéru s prohrou Cormier samozřejmě nechce, což na něj vytváří dost velký tlak. "Chci ten pás zpátky víc než cokoliv jiného," nechal se slyšet. "Chci, abych po zbytek života byl tím chlápkem, co ukončil kariéru jako UFC šampion těžké váhy."

Tlak musí samozřejmě cítit i Stipe Miocic, který ví, že pokud Cormiera tentokrát neporazí, žádnou další šanci už nedostane. Navíc by to znamenalo, že nebude moci být považován za nejlepší těžkou váhu v historii UFC. Oba borci už ukázali, že můžou vyhrát. O tom, jak moc je zápas vyrovnaný svědčí i kurzy u sázkových kanceláří, podle nichž není ani jeden z bojovníků jasným favoritem.

Zdroje:  Essentially Sports , Sportbible.com

Nejnovější články