Davey Grant bojoval se zlomenou čelistí. I tak dal svému soupeři KO a vysloužil si milionový bonus.

Davey Grant bojoval se zlomenou čelistí. I tak dal svému soupeři KO a vysloužil si milionový bonus. Davey Grant i přes svoji vlastní zlomenou čelist knockoutuje Martina Daye. | zdroj: Profimedia

Britský MMA bojovník Davey Grant ukázal na UFC 251 obrovskou odolnost a bojovné srdce, když i přes vlastní zlomenou čelist dokázal porazit svého soupeře.

UFC 251 bylo plné skvělých zápasů a především skvělého vítězství Jiřího Procházky. Český samuraj ale nebyl jediný, kdo získal bonus za výkon večera. Ten dostal i britský bojovník Davey Grant, který ve třetím kole poslal svým tvrdým levým hákem svého soupeře Martina Daye do říše snů.

Neměl to ale vůbec jednoduché, protože měl těžkého soupeře a skoro celý zápas bojoval se zlomenou čelistí. Jeho soupeř jej totiž hned v prvním kole nachytal na švestkách a rychlým pravým hákem jej trefil přesně na čelist a poslal na zem. Grant se ale dokázal otřepat a nedal na sobě nic znát. Po konci prvního kola jen letmo zkontroloval svoji čelist a o zlomenině neřekl ani svým koučům.

Do druhého kola vlétl odvážně a málem Daye utáhl na armbar, ale ten se z toho šikovně dostal. Ve třetím kole znovu začínal mít navrch Day a uštědřil Grantovi několik tvrdých ran. Jenže znenadání přišel Grantův skvěle trefený tvrdý levý hák, který Daye oddělil od jeho vědomí a poslal bezvládně k zemi.

Davey Grant měl velkou radost a poklonu mu šel sklonit i šéf UFC Dana White:

„Davey, dobrá práce, gratuluji,“ řekl Dana.

Grant mu na to odpověděl, že by za svůj výkon rád obdržel bonus

„50 (tisíc)! Zlomil mi čelist už v prvním kole!“  odvětil Grant.

„Cože?“ zeptal se nechápavě Dana.

„Moje čelist je zlomená, tím prvním úderem, cítím to,“ vysvětloval Grant.

„Vypadá to natekle,“ uznal šéf UFC

„50 tisíc, je to můj život Dano!“ řekl si znovu o bonusovou částku Grant

„Uvidíme,“ odpověděl s úsměvem White.

A Davey Grant nelhal. Poté, co byl odvezen do nemocnice se ukázalo, že jeho čelist je opravdu zlomená.

„Zrovna jsem se vrátil z nemocnice. Čelist je zlomená na dvou místech a mám taky zlomený nos. Děkuji Dano White, Seane Shelby a UFC za to, že jste to uskutečnili. Je to všechno co jsem chtěl a jsem vděčný, že jsem měl tuto příležitost. Respekt Martinovi Dayovi, je to skutečný válečník,“ napsal Grant na svém twitteru.

Skutečným válečníkem je ale především Davey Grant, který nakonec opravdu získal bonus 50 tisíc dolarů (přes 1 milion korun) za výkon večera, který si určitě zasloužil.

Zdroje:  UFC , Essentially Sports

Nejnovější články