DC prozradil, co by Khabiba mohlo přivést zpět k zápasení

DC prozradil, co by Khabiba mohlo přivést zpět k zápasení Islam Makhachev po boku svého kamaráda a nyní také trenéra Khabiba Nurmagomedova. | zdroj: Profimedia

Legendární Khabib sice nejeví žádné známky toho, že by se byl ochoten k bojování vrátit, ale podle jeho kamaráda Daniela Cormiera možná existuje šance, jak do klece nalákat. Bude k tomu ale potřeba návnada.

Když Khabib Nurmagomedov předloni po vítězství nad Justinem Gaethjem oznámil konec aktivní kariéry, byl to pro mnohé šok. Stal se totiž jedním z mála bojovníků, kteří dokázali skončit na absolutním vrcholu. 29 vítězství bez jediné porážky, taková zůstává jeho profesionální bilance. 

Málokdo ale čekal, že hned jeho nástupce bude lehké váze kralovat v podobně dominantním duchu. Vypadá to, že Charles Oliveira aktuálně nemá konkurenci a logicky vyvstává otázka, jak by si dokázal poradit právě s dagestánským "Orlem".

"Člověče, bylo by krásné vidět Oliveiru bojovat s Khabibem, že?" zasnil se ve svém pořadu na stanici ESPN Daniel Cormier, dobrý Nurmagomedovův kamarád. Podle něj ale existuje šance, že by se bývalý šampion ještě vrátil.

"Jak se ho lépe snažit přilákat, než nechat Oliveiru, aby porazil jeho kamaráda a tréninkového parťáka?" zeptal se řečnicky DC. "Protože peníze, Dana mu jich nabízí strašně moc, očividně nejsou dost. Ale co kdyby bránění kamarádovy cti bylo dost, pokud by to Islam (Makhachev) nezvládl?"

Cormier je ale rovněž Makhachevův kamarád a není divu, že se snaží svým mediálním vlivem svému týmovému parťákovi k tituláku dopomoct, protože vedení UFC se k tomu zatím moc nemá. "Podívejte se, co dokázal, 10 vítězství v řadě, jakým stylem porazil Dana Hookera... každého, s kým bojoval, tomu dominoval. A když se dnes podíváme na Charlese Oliveiru, tak s kýmkoliv bojuje, tomu dominuje. Takže chceme vidět dvě nejlepší lehké váhy bojovat proti sobě. Chápu, že Islam má před sebou ještě jeden stupínek v podobě Beneila Dariushe, ale ten je teď zraněný. Takže si myslím, že by ho to mělo posunout k tituláku."

Je pravděpodobné, že se Makhachev a Oliveira v blízké budoucnosti v oktagonu střetnou a ze sportovního hlediska by jejich zápas aktuálně dával smysl, jelikož pro šampiona (byť aktuálně neoficiálního, protože o titul přišel kvůli nesplnění váhového limitu před posledním zápasem) není jiný sportovně smysluplný vyzyvatel. Problémem ale může být termín. Zatímco Dagestánec by rád bojoval v říjnu v Abu Dhabí, Oliveira se nechal slyšet, že vyhlíží až závěr roku, ideálně na domácí půdě v Brazílii.

Makhachev sice nepochybuje o svém vítězství a dokonce vzkázal, že je zbytečné spekulovat o tom, jak by si Charles poradil s Khabibem, protože on sám ho hravě porazí. Snad na tuto "otázku" brzy dostaneme odpověď, protože co kdyby ne, co kdyby Oliveira zvítězil před limitem?

Zdroje:  DC & RC

Nejnovější články